Dekorasyonda doğal bir görüntü oluşturmak amacıyla kullanılan kültür taşları, profesyonel eller tarafından ve tamamen el emeği ile hazırlanırlar. Taşın şeklinin verilmesi için daha önceden hazırlanmış kalıplar içerisinde ve tercihe göre farklı renk seçenekleri oluşturularak hazırlanmış olan bu taşların şık ve zarif görüntüsü iç mekân tasarımında istenilen konseptin oluşturulabilmesi açısından çok önemlidir.

Kültür taşı kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik uygulanması halinde uzun yıllar boyunca dayanıklılığını koruyabilir. Farklı renk seçenekleri ve farklı kalıp tasarımlarına sahip olduğundan dolayı her mekânda rahatlıkla uygulanabilir.  Taşın üretim aşaması ise şu şekildedir.

Kültür Taşı Üretimi

Taş üretim aşamasındayken çimento, kil ve rengin verilebilmesi için çeşitli pigmentler kullanılarak işlenir. Kalıba dökülmüş olan taş uzman ellerin tasarımlarıyla şekillendirilirken taşın temelindeki el işçiliği de burada önemli olan konudur. Doğal ve gerçekçi olabilmesi ve bunun için istenilen etkiyi yaratabilmek ustanın marifetine bağlıdır ve bunun için doğru firmayla çalışmakta önemlidir. Kültür taşı ya da kültür tuğlası yüzyıllardır tercih edilen bir dekorasyon malzemesi olsa da teknolojinin gelişmesi bu ürünlerin şimdiki halini almasına ve daha hafif olmasına imkân sağlamıştır.

Özel Üretim Kültür Taşı

Kültür taşlarının her ortamda sağlanabilmesini hedeflemek amacıyla kişiye özel üretimde gerçekleştirilebilmektedir. El işçiliği uygulanarak yapılan üretim aşamasında belirtilmiş olan alana uygun olacak şekilde tasarım taş işçiliği gerçekleştirmek mümkündür. Bunun için istenilen bölgenin genel ölçüsü alındıktan sonra işlem başlatılır. Özel üretimler özellikle kafe ve restoran gibi belli bir konsepte sahip olunması istenilen alanlar için tercih edilir. Mekânın genel havasına ve büyüklüğüne uygun olarak hazırlanmış olan taşlar doğal bir görüntü sağlanabilmesi için ayrı bir titizlikle tamamlanmış olur.

Dekorasyon son dönemlerde insanların yalnız ticari alanlarında değil evlerinde de önem verdikleri konuların başında geliyor. Şık ve modern bir ev oluşturmak ve evinizdeyken kendinizi rahat hissedebiliyor olmak önemlidir. Kültür taşının diğer bir özelliği de boya gerektirmiyor ve kolay temizlenebiliyor olmasıdır. İç mekânlarınızdaki dengeyi bozmamak için oldukça önemli dekorasyon malzemesidir.

Kültür Taşı Modellerimiz için https://www.ugur-ticaret.com adresinden sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber