Bankaların kredi vermesi için ilk olarak göze aldıkları aşey bizim kredi puanımızdır. Kredi puanı 1500 ile 1900 olanlar kredi alabilir. KKB puanı bankaların ortak kurdukları bir sistemdir. tüm bankalar müşterilerinin kredi kartı borçları ödemelerini ve limitleri ile ihtiyaç kredisi taşıt kredisi konut kredisi bilgilerini birbirleriyle paylaştıkları sistemdir.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu veya kredi puanı bankaların kendi aralarında belirlemiş olduğu bir not veya puandır. Bu kredi notu ne işe yarar derseniz kredi notu yüksek olan vatandaşlar bankalar bunu göz önüne alarak kredi çeken kişiye istediği miktarda kredi vermelerini sağlıyor kredi puanı düşün olan bir vatandaş istediği miktardan daha düşük veya da hiç Kredi çekememektedir.

Kredi Puanı Nasıl Yükselir?

Kredi puanını yükseltmek isteyen vatandaşlar bankalarla çalışması lazım hesabı veya kredi kartı olması gerekmektedir. Kredi kartını en az bir yıl düzenli bir şekilde kullanım yaparak aydan aya ödemesini aksatmadan kredi kartının askerisini ödememeye dikkat ederek günüde yatırırsa kredi kartı puanı yükselir. Kredi puanı yükseldiği gibi bankalar kredi kartının ödemelerine bakarak size güvenmeleri açısından daha iyi bir rol almaktadır. İlk başta düşük bir miktar kredi çekerseniz onunda ödemelerini düzenli bir şekilde yaparsanız hatta iki veya 3 ayın taksitini bir ayda hepsini bir yatırırsanız kredi puanınızı etkiler kredi puanınız yükselir.

Advertorial

Kredi Puanım Yoksa Ne Yapmalıyım?

Kredi notunuz yoksa veya düşük olduğu için kredi çekemiyorsanız hangi bankayla çalışmak istiyorsanız o bankaya müracaat ederek kredi kartı temin ederek 12 ay nakit nakit avans kullanabilirsiniz. Ayrıca kredi notunuzu yükseltmekte hızlı ve aktif yolu da düzenli bir şekilde kredi kartı kullanmaktır.

Kredi Puanını 1 Ayda Ne Kadar Artar?

Kredi puanınız eğer 500 ile 800 anasındaysa bir ayda kredi puanınız sizin kredi kartını kullanmanıza bağlı olarak 200 puan artmaktadır.

Kredi Puanım Ne Kadar Olduğunda İstediğim Krediyi Çekebilirim?

Kredi puanınızın 1900 veya 2000 hatta daha da üstü olursa bu sizin avantajınızadır. O zaman istediğiniz miktardaki krediyi bankalar size daha caiz ödeme şekilleriyle sunacaktır. Bu da sizin için hem kredi puanınızı yükseltir. Hem de istediğiniz miktarda kredi çekmenize bir dezavantaj olur.

Daha fazla bilgi için bakabilirsiniz: https://www.kredibilgisi.net/kredi-notu-kac-olmali/

Editör: Vitrin Haber