Köpeklerin evcilleştirilmesi, insanlarla olan yakın dostluğu, güzellikleri ve görev yetenekli özellikleri insanoğlunun takdirini toplamıştır. Dünya üzerinde geniş bir alan köpeklerin 400'ün üzerinde ırkı olduğu biliniyor. Her ırkın kendine göre belli bir özelliği bulunuyor. Bazı ırklar görev yönü bazılarında zeka gücü daha ön plana çıktığı görülüyor. Çok eski zamanlarda insanlara avcılık konusunda yarım olan köpekler günümüzde ise arama, kurtarma faaliyetlerinde bile köpeklerden yararlanmaktadır.

En Güçlü Köpek Cinsleri

Tüm köpek cinsleri insanların onları sevdiği kadar onlarda insanları sevdiğini ve dost olduğunu görüyoruz. Bazı köpeklerin kendi hayatlarını hiçe sayarak sahiplerinin kurtardığını ve önemsediğini görüyoruz. Web sitemizde bulunan kategoriler kısmında köpeklerin ırkları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Sadakat, dostluk ve zeka gücü ön plana çıkan köpek ırkları şunlardır.

  • Rottweiler
  • Kangal
  • İngiliz Mastif
  • St. Bernards
  • Masstif
  • Alman Çoban Köpeği
  • Cane Corso
  • Amerikan Pit Bull
  • Siberian Husky
  • Dogo Argentino

Bu köpek ırkların doğru bir şekilde eğitilmesi halinde insanlara bir çok faydası bulunuyor. Bu köpeklerin büyüklükleri, karakterleri ve özellikleri birbirinden farklı olmaktadır. Sağlık ve mama ihtiyaçları da aynı zamanda değişiktir.

Rottweiler

En iyi bekçi köpeklerinden biri olan Rottweiler köpek ırkı doğru bir şekilde eğitilmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitilmesiyle beraber özellikle çiftliklerde hayvanların güdülmesi ve arabanın çekilmesinde tam bir görev ırkıdır. Bu köpek ırkının düzgün bir biçimde eğitilmemesi halinde tehlikelere neden olabilir. Sahiplerine karşı oldukça koruma güdüsü olması nedeniyle başka insanlara saldırma ihtimali de söz konusu olmaktadır.

Kangal

Hayvancılıkla uğraşan kişilerin koyun sürülerini kurt, çakal ve ayı gibi hayvanlardan koruması için bekçi köpeği olarak yetiştirirler. Kangalların sezgi olarak güçlü olması onu diğer ırklardan ayırmaktadır. İnsanlara karşı oldukça nazik, sakin ve sahiplerine karşı sadık yapıları bulunuyor.

İngiliz Mastif

70 ile 120 kg arasında bir ağırlığa sahip bu köpek ırkı dev ırklar arasında yer alıyor. Görünümlerindeki asalet ve sahibinin güvenliğinde herhangi bir sıkıntı olması halinde öfkeye dönüşebiliyor. Aynı zaman sert mizacın altında tamamen yumuşak bir oyun arkadaşına dönerler.

St. Bernards

Alplerin en önemli kurtarıcı köpeği olarak bilinen St. Bernards adeta bir görev köpeği konumuna sahiptir. St. Bernards köpek ırkı meydana gelen çığlarda insanları karın altında çıkaran bir kahraman köpek olarak bilinir. Dev gibi görünen cüsseleri altına yumuşak bir kalpleri bulunuyor. İnsanlarla ve çocuklarla uyumlu olan bu ırk eğitimleri zor olsa da insanlar normal yaşamda zorluk çıkarmazlar.

Masstif

Köpek ırkları arasında kendine cesaret madalyası verilecek bir ırk olarak biliniyor. Sahiplerine karşı itaatkar bir yapıları olması yanında oldukça güçlüdürler. Sert mizaçları ve ilgisiz yapıları söz konusu olsa da bir tehlike anında korkunç bir köpek haline geliyor.

Alman Çoban Köpeği

Alman Çoban Köpeği isminden anlaşıldığı gibi koyun, keçi sürülerini gütmek amacıyla yetiştirirler. Daha sonraki dönemlerde farklı amaçlar için kullanılan bu köpek ırkı çok güçlü yapıları bulunuyor. Eğitimleri çok kolay olup öğrenme süreleri daha kısadır.

Cane Corso

Etkileyici ve asaletli bir yapısı olan Cane Corso aynı zamanda tam bir koruma köpeği konumdadır. Güçlü çenesi ile dikkatleri üstüne çeken bu ırk mutlaka eğitilmesi gerekir. Çevrelerine karşı pek sosyal davranışları bulunmamaktadır.

Amerikan Pit Bull

Atletik vücudu ve harika kasları insanların dikkatleri üzerine çekmektedir. Dövüşçü bir yapıları olması yanında aynı zamanda iyi bit yol arkadaşıdırlar. Hızlı ve çevik yapıları ile ön plana çıkan Amerikan Pit Bull ırkı uygun bir şekilde eğitilmesi halinde nazik ve itaatkar olmaktadır.

https://www.petidemy.com/kopek-cinsleri/

Advertorial Haber

Editör: Vitrin Haber