Kolajen, insan vücudunun temelini oluşturan bütün dokuların ve organların temeli olan proteinlerin bir çeşididir. Vücutta bulunan protein miktarının çoğunu kolajen oluşturur. Kas, kemik, tendon ve bağları yapısını oluşturarak bir arada tutar. Göz, diş ve kan damarlarını oluşturan katmanların içerisinde de kolajen bulunur. Kolajenin görevi tüm vücudu bir yapıştırıcı gibi bir arada tutmaktır. İlerleyen yaş ve bir takım hastalıklar sonucu kolajen eksikliği problemleri yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda kolajen takviyesi alarak vücudu ayakta tutmak mümkündür. Nutraxin kolajen takviyesi ile vücudun ihtiyaç duyduğu tüm kolajen ihtiyacı karşılanabilmektedir. Çok sayıda kolajen tipleri mevcuttur. Vücutta en çok bulunan 4 ana türü ve 16 alt türü vardır.

Tip1 Kolajen

 Vücutta %90 oranında bulunan bir kolajen türüdür. Vücudun parçalarının oluşmasını sağlayan liflerden oluşmaktadır. Organlarda, tendonlarda, bağlarda ve ciltte bulunmaktadır. Cildin esnekliğini sağlamak, kemikleri desteklemek, yaraların iyileşmesini sağlamak dokuları bir arada tutmak gibi görevleri vardır.

Tip2 Kolajen

 Gevşek bir yapıya sahiptir, kıkırdak ve eklemlerde yer alır. Eklem sağlığı açısından oldukça önemlidir. Eklem rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkilidir.

Tip3 Kolajen

 Organları ve cildimizi oluşturan hücrelerin ana maddesidir. Kalp ve kan damarları ile birlikte kan dokusunu oluşturur. Cildin sıkılığını ve esnekliğini korumada büyük rol oynar. Kas ve organların yapısını korumasında önemli rol oynar.

Tip4 Kolajen

 Sindirim ve solunum sistemini oluşturur. Cildin sıvı filtreleme görevini üstlenir. Yağları ve organları kaplayan zarın oluşmasında rol oynar.

Kolajenin Tüm Faydaları

  • Kolajenin en bilindik faydası cildi sıkılaştırma ve kırışıklıkları önleme özelliğidir. Cilt yapısını ve kaslarını koruyan bir yapıda olduğu için kolajen miktarı arttırıldığında yaşlanma belirtilerinde azalma ve pürüzsüz, sıkı bir cilt meydana gelir.
  • Vücudun iç dokularının tümüne etki eden kolajen damarlara esneklik kazandırarak ve doku yapılarını ekstra güçlendirerek çok daha kuvvetli bir dolaşım sistemi sağlar. Dolaşım sisteminin kuvvetli olması da kalple ilgili yaşanabilecek sorunları minimuma indirir.

Eklerin daha esnek bir yapıda olmasını sağlar. Bu da spor yaparken ya da günlük hayatın rutinlerine uyarken oldukça rahat ve zinde olmayı sağlar. Eklem rahatsızlıklarını ortadan kaldırır. Kolajen içeren besinler tüketerek eklem rahatsızlıkları mümkün mertebe engellenebilir.

Advertorial Haberdir


 

Editör: Vitrin Haber