Yazılım proje yönetimi, projenin planlanmasını, yazılım ürününün kapsamını belirleme, çeşitli terimlerle maliyet tahmini, görevlerin ve etkinliklerin planlanması ve kaynak yönetimini içeren bir dizi faaliyetten oluşmaktadır.
 
 Proje yönetimi faaliyetleri şunları içerebilir:
 
 -Proje planlaması
 -Kapsam Yönetimi
 -Proje Tahmini
 
            Bir yazılım geliştirme projesi planlaması, Ankara Yazılım Firmaları gerçekleştirilen görevdir. Yazılımın yapılacağını içerse de; yazılımın üretimi ile herhangi bir yönelişe sahip olan somut bir faaliyet içermez; daha ziyade yazılım üretimini kolaylaştıran çoklu süreçler kümesidir.
 
 Kapsam Yönetimi
 
            Projenin kapsamı anlamında gelir; bu, tüm aktiviteleri, teslim edilebilir bir yazılım ürünü yapmak için yapılması gereken süreci içerir. Kapsam yönetimi esastır çünkü projede ne yapılacağını ve ne yapılmayacağını açıkça tanımlayarak projenin sınırlarını yaratır. Buradaki, projenin kolayca belgelendirilebilen, maliyet vezaman aşımını önleyen sınırlı ve ölçülebilir görevleri içermesini sağlar. Proje ile üretilecek programın bilgisayar işletim sistemlerinde, tablet ve cep telefonlarında android uygulama olarak çalışıp çalışmayacağı da kapsam içine alınmalıdır.
 
 Bir yazılım firmasının yazılım geliştirme projesi yönetimi sırasında;
 
 -Kapsamı tanımlanır
 -Doğrulama ve kontrolüne karar verilir
 -Yönetim kolaylığı için projeyi çeşitli küçük parçalara bölünür
 -Kapsamı doğrulanır
 -Kapsam, değişikliklerle birleştirerek denetlenir
 
            Etkili bir yönetim için çeşitli önlemlerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi şarttır. Doğru tahmin ile yöneticiler projeyi daha verimli ve etkili bir şekilde yönetebilir ve kontrol edebilirler.
 
 Yazılım Boyutu Tanımlanması
 
            Android uygulama yazılım boyutu, yazılımdaki fonksiyon noktalarının sayısı hesaplanarak tahmin edilebilir. Kod satırları, kodlama uygulamalarına bağlıdır ve İşlev noktaları, kullanıcıya veya yazılım gereksinimine göre değişir.
 
 Çalışma Takviminin Belirlenmesi
 
            Yöneticiler, personel gereksinimi ve yazılımı üretmek için gereken insan saati açısından çabaları tahmin ederler. Çaba tahmini için yazılım boyutu bilinmelidir. Bu, yöneticilerin deneyimi, kuruluşun geçmiş verileri veya yazılım boyutunun bazı standart formüller kullanılarak elde edilebilir.
 
 Zamanlama
 
            Boyut ve çabalar tahmin edildikten sonra, yazılımı üretmek için gereken süre tahmin edilebilir. Gerekli çabalar, gereksinim spesifikasyonları ve çeşitli yazılım bileşenlerinin karşılıklı bağımlılığı uyarınca alt kategorilere ayrılır. Yazılım görevleri daha küçük görevlere, etkinliklere veya olaylara ayrılır. Görevler günden güne veya takvimde belirlenen süreçlere göre takip edilir. Tüm görevleri saat veya gün cinsinden tamamlamak için gereken süre toplamı, projeyi tamamlamak için harcanan toplam süredir.
 
ADVERTORİAL HABER
Editör: Vitrin Haber