Evinizde ya da iş yerinizde havanın daima beklentilerinizi karşılamasını istiyorsanız, kaliteli ve akıllıca seçilmiş bir klimanın tüm isteklerinizi yerine getirebileceğini emin olmalısınız. Piyasada bulabileceğiniz Klima ve iklim kontrolü yelpazesi oldukça geniştir. Bununla birlikte, en azından tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu ve doğru cihazı nasıl seçeceğiniz konusunda ön sıralama yapabilirsiniz.

            Ana parametrelerle önceden belirlenmişse, bir kuralı daha hatırlamanız gerekir. Klimanızın başarılı bir şekilde çalışması için, cihazınızın kurulumunun doğru olduğundan emin olmanız gerekir, Piyasada iyi bir üne ve geniş deneyime sahip şirketler size mükemmel hizmet ve danışmanlık, kurulum ve kalite garantisi dâhil olmak üzere çok çeşitli hizmetler sunacaktır.

Bir klima seçmek için, belirli bir odaya en uygun olanı, her şeyden önce cihazın amacına karar vermeniz gerekir. İşte bazı genel ipuçları:

İlk önce hangi tipin sizin için daha uygun olduğuna karar vermelisiniz. Klimalar:

İnverter Klima Nedir?

İnverter klima çalışma sistemi olarak standart klimalardan daha farklıdır. Basit bir ayrım yapacak olursak normal klima ilk çalışmasında çok aşırı akım çekmektedir. İnverter klimada ise kalkışta çok yavaş bir başlangıç yapıp belirlediğiniz ısı derecesine göre performansını arttırır. Bu da size enerji tasarrufu yapmanızı sağlamaktadır. Klima Modellerinin arasında seçim yapmak isterseniz cimri.com’un eşsiz filtre uygulamasından yaralanabilirsiniz.

Duvar kliması

Bölünmüş sistemlerin diğer klima tiplerine göre avantajları düşük gürültü, kompaktlık, çok sayıda ek özellik olduğu kadar çeşitli iç ünitelerde de klimanın yerleşimini değiştirmeden klima montajına izin verir.

Konsol kliması Yerden tavanlı klima, split sistemle aynı prensipte çalışır, yani dışarısı dış ünite ve odanın içine monte edilir ve üniteler arası seyir için freon dolaştırılarak soğutulur. Konsol ve             duvar AC arasındaki fark, tavana veya yere monte edilme olasılığıdır.

Kaset kliması Split sistemler, asma tavana gömülü kaset tipi. Odanın üniform bir şekilde soğutulması / ısıtılması, dört yönde hava beslenmesi ile sağlanır. Kaset klimalar soğuk ve sıcak (5-14 KW) kapasiteli asma tavanlara sahip odalarda kullanılır: süpermarketler, mağazalar, restoranlar, lobiler, salonlar ve ofislerde tercih edilmektedir.

Kanallı Klima Kanallı iklimlendirmenin yanı sıra diğer split sistemler de 2 bloktan oluşur - harici ve dâhili. İç ünite, soğutulmuş veya ısıtılmış havayı, tesislere hava besleme menfezleri sistemine göre dağıtır. İç ünite tavana takılır ve asma tavanın üstüne gizlenir veya arka odaya monte edilir. Kanallı klima, tesislere temiz hava sağlayabilir.

Taşınabilir klima taşınabilir klimalar (aynı zamanda zemin tipi klimalardır) normal split sistemlerden farklıdır. Kompresör ve buharlaştırıcı aynı ünitededir ve odadan gelen sıcak hava özel bir hortumdan dışarı çıkar. Mobil klimanın kullanılması kurulum gerektirmez, ancak taşınabilir klima tarafından yayılan gürültü seviyesi, kompresörün dış üniteye geçtiği klimalardan biraz daha yüksektir. Taban klimaları, bölünmüş bir sistemin yerleştirilmesinin imkânsız olduğu yerlerin veya örneğin kır evine götürmek isteyeceğiniz zaman anlamlıdır.

Günümüzde birçok üretici farklı tip ve modellerde klima üretmektedir. Bu da seçim konusunda bize oldukça fazla seçenek sunmaktadır. En uygun klima modellerini seçmek için cimri.com üzerinden klima markalarından SamsungiToshiba,Bosch,Arçelik,Vestel,LG, Beko klima gibi bol seçenek üzerinden seçiminiz yapı ihtiyaç duyduğunuz klimaya sahip olabilirsiniz.

Editör: Vitrin Haber