Afyon geçmiş dönemlerden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi dokusu ve mimari yapısıyla sizlerin güzel anlar geçirmenize yardımcı olacaktır. Kısa bir tatil deneyimi için Afyon doğru bir tercih olacaktır. Özellikle sömestr tatili kış mevsimine denk geldiğinden Afyon kentinde bulunan kaplıcalar sizin için hem eğlence hem de şifa kaynağı olacaktır. Ya da aile boyu geçireceğiniz kış tatili için bulunmaz bir nimettir Afyon.

Şifa Kaynağı Kaplıcaları

Afyon jeolojik yapısından dolayı fay hatları üzerinde bulunan bir şehirdir. Bu nedenle yer altı kaynaklarının da mineral zenginliği oldukça fazladır. Aynı zamanda Afyon termal oteller bakımından oldukça iyi bir konumdadır. Hem şehir merkezinde konaklama imkanı hem de termal tatil köyü tarzında butik köyde konaklama fırsatları oldukça fazladır.

Gazlıgöl olarak adlandırılan termal tatil köyü Eskişehir yolu üzerinde ve merkeze yarım saat uzaklıkta bir mevkidedir. Burada ziyaretçiler hem otel imkanından faydalanabilir hem de kiralık villa tipi evlerde de kalabilirler. Özellikle aileniz ile gelmeniz halinde villa tipi evler tam size göre seçenekler sunmaktadır. Gazlıgöl olarak adlandırılan mevki dışında aynı zamanda şehir merkezine 10 dakika mesafede bulunan lüks kaplıca oteller sizlere en konforlu hali ile hizmet sunmaktadır.

Kaplıcaların Şifaları Nedir?

Afyon kaplıcaları yapılan araştırmaya göre mineral ve içerik açısından en zengin suyu barındıran kaplıcalar olarak tespit edilmiştir. Lüks oteller ve çeşitli kaplıca firmaları kişilerin bu olanaktan yararlanabilmeleri adına tüm imkanları sunmaktadır. Çamur banyosu, buhar banyosu bunların en çok tercih edileni olmaktadır. İçerisinde barındırdığı yararlı mineraller kişilerin romatizmal hastalıklarının tedavi edilmesi aşamasını hızlandırmakta ve yardımcı olmaktadır.

Bunun yanında şifalı suların kadın hastalıklarına, kireçlenme, sindirim ve dolaşım sisteminde oluşan bozukluklara ve çeşitli kas rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Çamur banyosu ise ciltte oluşan problemlerin giderilmesinde yardımcıdır. Özellikle sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Afyon otelleri bütün bu özellikleri müşterilerine en uygun ve en kaliteli hizmet anlayışı ile vermektedir.

Afyon’da Gezilebilecek Mekanlar Neresidir?

Şehir tarihi kalıntıları ile oldukça zengin bir yere sahiptir. Özellikle tam merkezinde yer alan Karahisar Kalesi görenleri büyüleyici bir ruh haline sokmaktadır. Kaleye çıkarken yaklaşık 250 merdiven tırmanarak tepeden o eşsiz Afyon manzarasını seyredebilirsiniz. Afyon gezilecek yerler arasında bulunan güzellikleriyle ziyaretçileri tatmin edebilecek çeşitliliğe sahiptir. Kale etrafındaki dar ve Afyon'un ilk yerleşim yeri olarak nitelendirilen konak evler ziyaretçilerini alıp götürmektedir. Dini inanış turizmi açısından da gezip görebileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Hacivat ve Karagöz'ün yapımında çalıştığı rivayet edilen İmaret Cami mimarisi ile göz doldurmaktadır. Yine kale eteklerinde bulunan ve içerisinde 40 adet direk bulunan Ulu Cami dini mimarinin önde gelen eserlerini oluşturmaktadır.

Afyon'un Mutfak Kültürü

Hamur işleri açısından oldukça zengin olan mutfak kültürü ve damak tadına düşkün olanları da unutmamak gerekir. Sucuk ve lokumu ile meşhur olan kent geçmişten günümüze kadar birçok kaliteli marka ile adından söz ettirmektedir. Haşhaş üretiminde de bir numara olan şehir haşhaş ile yapılan bükme, katmer, ağzı açık olarak tabir edilen lezzetleri mutlaka tadılmaya değer özelliktedir. Lokumu ile de neredeyse tüm dünyaya hitap eden ve ihracat alanında bir numara olan şehir değişik tatları sizlere sunmaktadır.

Gelenek ve Kültürleri Nedir?

Afyon gelenek ve kültürleri ve bu kültürleri yansıttıkları farklı yapıları ile ziyaretçilerde merak uyandırmaktadır. Düğünlerde yöresel lezzetleri ve kıyafetleri oldukça dikkat çekmektedir. Çarşı pazarda gezerken hala yöresel kıyafet giymiş kadınları ve köy kadınlarını görmek mümkündür. Şalvarları pullu ve kadife desenli giyimleriyle ve iğne oyalı yazmalarıyla gözlerinizde tam bir tarih sahnesi canlandırabilirsiniz.

Bedesten Çarşısı olarak nitelendirilen ve tarihin en eski çarşılarından birisi olan butik dükkanlarda hem çeyizlik hem de yöresel giyim ve hediyelik eşyaları satın alabilme imkanınız bulunmaktadır. Yakın zamanda restore edilerek açılmış olan ve eski bir han olan Taşhan'da da birer kahve içerek soluklanıp tarihi havayı soluyabilir ve kalenin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Afyon hem kültürel mirası hem de termal tatil açısından oldukça zengin içerikleri bir arada barındıran bir medeniyetler beşiğidir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber