Kış mevsimin soğuk havalarıyla birçok hastalık kendini göstermekte ve salgın hastalıklar bünyesi zayıf olanı kolaylıkla etkisi altına almaktadır. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı daha dirençli olmak için bitki çaylarından yardım alabilirsiniz. Özellikle ıhlamur, kuşburnu gibi çaylar tüketilmelisiniz. Fakat bu çayların doğal olması dikkat edilmesi gereken en önemli özellikler arasındadır. Bu yüzden doğal bitki çaylarının tüketilmesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca içeriği  doğal bitki çayları için tıklayınız ve satın aldığınızda kışın sizi etkilemesine izin vermeyiniz.

Ihlamur 

Kış aylarının vazgeçilmez çayları arasında ilk sıralarda yerini alan ıhlamur, grip ve nezleye karşı koruma sağlar ve vücudun direncini arttırır. Öksürüğe ve boğazlara da oldukça faydası dokunan ıhlamurun içine bal ve limon eklendiğinde şifasına şifa katılır. Kış aylarında üşüyen biri iseniz tercih etmeniz gereken bir çay olan ıhlamur, bronşit hastalığına karşı oldukça faydalıdır. Bunların yanında cilt ve saç sağlığına da katkısı bulunur.

Kuşburnu Çayı 

Doğal bir antioksidan olan kuşburnu, C vitamini yönünden oldukça zengindir ve kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük bir yeri vardır. Soğuk algınlığına yakalandığınızda günde bir iki bardak içeceğiniz kuşburnu sayesinde, hastalığınızı daha çabuk ve kolay atlatacaksınız.

Adaçayı

Boğaz ağrısına ve yanmasına karşı etki gösteren adaçayı, özellikle kış aylarında evlerinden eksik edilmeyen çaylar arasındadır. C vitamini ve antioksidan bakımından zengin bir içeriğe sahip olan adaçayı, bağışıklık sistemini güçlendirmekle beraber salgın hastalıkların yayılmasına karşı vücuda karşı kalkan görevi görür.

Ayrıca kış aylarında tükettiğiniz bitki çaylarına ek olarak bitkisel droglar kullanarak da kullanarak bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklardan korunabilirsiniz. Kış aylarında sizi virüslerden ve salgın hastalıklardan koruyacak bitkisel droglar için tıklayınız.

 Tarçın- Zencefil 

Genellikle baharat olarak kullanılması tercih edilen tarçının çay olarak tüketildiğinde, kış aylarında bağışıklığınıza pek çok faydası bulunmaktadır. C vitamini yönünden zengin bir içeriği sahip olan tarçının limonla birlikte tüketilmesi ,enfeksiyonları azaltarak boğaz ağrılarının hafiflemesinde etkilidir. Zencefil ise, faydası saymakla bitmese de öksürük, grip ve boğaz ağrısını gidermede birebirdir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber