Kısırlık genetik ya da genlerle alakalı olmadığı için, her bireyin çocuk sahibi olması mümkün olmamaktadır. Kendi içinde bir çok nedeni ile bulunan kısırlığın, kadın ya da erkek tarafından olabileceği gibi, her iki tarafında kısır olması mümkündür. Bu gibi durumlarda, problemleri bilmek ve buna göre mücadele etmek oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenler için tabii ki bir çok tedavi yöntemi bulunduğunu da öncelikli olarak hatırlatmakta fayda var. Çünkü  dünya genelinde en fazla tercih edilen tüp bebek ve cinsiyet seçimi hastanelerine sahiptir. Bir takım sağlık sorunları olmasına karşın, doğurmaya elverişli kadın ya da sperm sayısı yetersiz olduğu için gerekli döllenmeyi sağlayamayan baba adayı için yapılacak tedaviler ile gebelik gerçekleşebilir. Bu yöntemlerinin genel olarak adına tüp bebek yöntemi denmektedir.

Tüp Bebek Tedavi Türleri

Tüp bebek tedavisi 1970’li yıllarda ortaya çıkmış, ve günümüze kadar bu yöntem sayesinde birçok çift çocuk sahibi olabilmiştir. İlk çıktığı yıllara göre bu tedavi yönteminde dünya genelinde ve tabii ki Kıbrısta bulunan tüp bebek merkezleri büyük gelişmeler yaşanmıştır. Kadın ya da erkek hastanın durumuna göre tedavi yöntemi yol haritası çizilmekte ve sonrasında doğru bir şekilde uygulanmaktadır. Bu sayede her türlü tedavinizi yaptırabileceğiniz için, kendinizi şimdiden şanslı hissedebilirsiniz. Üstelik tüm bu tedavilerin yanında kendiniz için harika bir tatili de yapmış olacaksınız. Bununla ilgili olarak detaylı bilgiye  linkinden hemen alabilirsiniz. Sizlerde artık dilediğiniz gibi Kıbrıs’taki en uygun tüp bebek fiyatları ile bu tedavilerinizi yaptırmış olacaksınız. 

Tüp Bebek Tedavileri

Erkekte olan sorun nedeni ile gebe kalınamamasının başlıca nedeni döllenmenin yeteri kadar sağlıklı yani güçlü olmamasıdır. Tüp bebek tedavisi de bu anlamda anne ve baba adayından alınan hücrelerin laboratuvar ortamında döllendirilmesi ile başlamıştır. Döllenmesi sağlayan ve belli bir evreye gelen embriyolar anne rahmine aktarılmış ve böylelikle tüp bebek yöntemi bu noktadan sonra başarıya ulaşarak annenin hamile kalınması sağlanmıştır. Uzmanların tavsiyesine göre tüp bebek tedavisine başlayan çiftlerin pes etmemeleri ve uzun bir süre mücadele etmeleri gerekmektedir. Tedavi öncesinde 1 yıl boyunca haftada minimum 2 defa düzenli ilişkiye girilmesi ve buna rağmen eş de hamilelik söz konusu değilse tedavi için başvurulmasının doğru olacağını da Kıbrısta bulunan tüp bebek merkezleri cerrahları belirtmektedir.  da oldukça uygun olması nedeni ile harika bir tedavi ve tatil ile birlikte, çocuk sahibi olmak için gerekli tüm tetkikleri de yaptırmış olacaksınız. 

En İyi Tüp Bebek Klinikleri

Birinci evre muayene ve değerlendirme kısmıdır. Tedavi için tüp bebek merkezine gelen hastaların ilk muayeneleri yapılır ve çiftlerin tedaviye uygun olup olmadıkları değerlendirilir. Eşler adet başlangıcından 2-3 gün içinde tedaviye başlamaları tavsiye edilmektedir. Tedavi için en uygun zaman aralığı bu tarihtir. Yapılan tetkikler sonucunda tedavi için uygun olan çiftler için ilaç planlaması yapılır. Tüp bebek tedavisinin en önemli aşaması ilaç kullanma dönemidir. Bu dönemde ilaç dozları ne kadar iyi etki eder ve olumlu sonuç alınırsa tedavi başarı yüzdesi de o derece artar. Bu nedenle bu dönemde hasta sürekli hastaneye gelerek kontrol altında tutulur.

Kıbrıs'ta Hem Tatil Hem Tedavi

Tedavi süresince eşlerin birbirlerine destek olmaları ve strese girmemeleri çok önemlidir. Anne adayına tedavi aşamasında lokal ya da genel anestezi uygulanma kararı da stres boyutuna göre karar verilmektedir. Tedaviye çiftlerin birlikte başlamaları önemlidir. Çünkü bayandan yumurta hücreleri toplanırken erkekten de sperm hücreleri alınmalıdır. Aslında baba adayından alınan spermler zorunlu değildir. Mikro TESE ismi verilen yöntem ile sperm hürceleri temin edilebilmektedir. Ancak tedavinin süreci için mümkünse babadan temin edilmesi gerekir. Aşama aşama devam eden tedavide bir sonraki aşamada bir çok yöntemle elde edilen sperm ve yumurta hücrelerinden kaliteli olanlar ayrıştırılarak laboratuvar ortamında döllendirme çalışması geçilir.

CYPRUS IVF Merkezi

Bu tür tedaviler uzun süreceği için ve yol olarak Kıbrıs'a sürekli gitmek hem uğraştırıcı ve hemde maliyetli olması nedeni ile Kıbrısta bulunan tüp bebek merkezleri bu konuda ailelere yardımcı olarak, harika bir tatili de onlar için organize ediyor Kıbrıs’da iyi bir tatil ve tüp bebek tedavisinin bir arada nasıl olacağını öğrenmek isterseniz Cyprus İVF size bu konuda yardımcı olacaktır. Dünya genelinde tüp bebek merkezi için en gelişmiş tedavilerin uygulandığını adres olan Kıbrıs sayesinde, istediğiniz gebeliği kısa sürede elde edebileceksiniz. Sadece ülkemizden değil, Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde tüp bebek tedavisi için ilk tercih Kıbrısta bulunan tüp bebek merkezleri olmaktadır.



ADVERTORİAL HABER

 

Editör: Vitrin Haber