Elektrik kesintilerine ve elektrik dalgalanmalarına karşı bir tedbir olarak karşımıza çıkan kesintisiz güç kaynakları birçok durumda hayat kurtarabiliyor. Elektrik hatlarında yaşanan sorunlar nedeniyle elektronik cihazların zarar görmesini engellemek kesintisiz güç kaynaklarıyla mümkün oluyor.

Çok önemli bir ihale üzerinde çalışıyorsunuz. İhale yarın sabah ve dosyaların tek yedeği bilgisayarınızda. Dosyada sona gelmek üzeresiniz ve kaydetmediniz. O anda elektrikler gitti ve bilgisayar kapandı. Elektrikler geri geldiğinde bilgisayarı açmayı başardınız. Fakat bir terslik var, ihale dosyası açılmıyor ve hata veriyor. O anda ne düşünürdünüz acaba? Keşke bir kesintisiz güç kaynağı alsaydım derdiniz değil mi? Ama maalesef o an çok geç. Tedbiri daha önce almalıydınız. Bu nedenle pişman olmadan önce tedbirinizi almalı ve yolunuza öyle devam etmelisiniz. Kesintisiz güç kaynakları ile bu sorunların önüne geçebilirsiniz.

Kesintisiz Güç Kaynağı Faydaları

Kesintisiz güç kaynaklarının asıl amacı sizi korumaktadır. Kesintisiz güç kaynakları genel olarak elektronik cihazlarımızı elektrik sorunları nedeniyle doğacak arızalara karşı korumaya alır. Yani olası bir elektrik kesintsi sırasında apc ups devreye girerek, sistemin kısa bir süre daha çalışmasını sağlayarak sizin sağlıklı bir şekilde cihazın gücünü sonlandırmanızı amaçlamaktadır.

Ani kesilen elektrik, gerilimde yaşanan düzensizlikler, frekans değişimleri gibi durumlar cihazlarınızın elektronik aksamlarına zarar verebilmektedir. Maddi zarar bir yana geri döndürülemeyecek şekilde kişisel dosyalarınızın zarar görmesi en büyük hassas olabilir.

Kesintisiz Güç Kaynakları Hangi Türlerde Karşımıza Çıkar?

Kesintisiz güç kaynakları 3 farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bunlar;

●       Line-İnteractive Kesintisiz Güç Kaynağı

●       On-Line Kesintisiz Güç Kaynağı

●       Off-Line Kesintisiz Güç Kaynağı

şeklindedir.

Burada Line İnteractive güç kaynağı, gerilim bozuklukları, gerilim kesilmeleri ve aşırı yüklenmelere ek olarak dalga gerilimlerini de kontrol etmesinin yanı sıra da sahip olduğu otomatik voltaj regülatörü ile gerilimi sabit tutar. Burada da kaynak gerilim kesildiğinde belirli bir süre içinde devreye girer.

On-Line güç kaynağı ise daha üst kademe cihazlardır ve daha kritik noktalarda kullanılır. Tek faz veya üç faz olabilir. Günümüzde otomasyon sistemleri, ATM makinaları, haberleşme sistemleri, tıp cihazları gibi çok önemli noktalarda kullanımları vardır. Pahalı fiyatı nedeniyle bireysel kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.

Off-Line güç kaynağı ise, şebeke gerilimini direkt olarak cihaza gönderir. Herhangi bir düzeltme yapmaz. Yani şebekede olabilecek bozulmalar, parazitler ve gürültüler direkt yük olarak görünecektir.

Sizlerde kaliteli kesintisiz güç kaynakları için APC tercih edebilirsiniz.

ADVERTORİAL

 

Editör: Vitrin Haber