Sahiplendiğiniz kedi eve ilk geldiğinde şüphesiz hazır olması gereken şeylerden biri de kedi mamasıdır. Peki birçok kedi maması markası ve çeşidi varken kediniz için doğru mamayı seçme konusunda zorlanıyor olabilirsiniz. Mamalar kendi içerisinde yavru, yetişkin ve yaşlı gibi yaş gruplarına ve kendi içerisinde başka kriterlere göre ayrılmaktadır. Yaş grubu olarak da mamanın üzerinde yaş yazmadığı sürece o mamalar yetişkin maması olarak üretilmektedir. Yani 1 yaş ile 7 yaş arasındaki kedilere göre üretilmiş mamalardır. En kaliteli mamalar da en pahalı olanlar değildir. Burada önemli olan bilindik markalar tercih etmek ve açık mama satın almamaktır. Açık mamalar kolay bayatlayabildiği gibi hava ile temas etmesinden dolayı bakteri üremesine açıktır. Bilinmeyen markalar ise evcil hayvanınızın sağlığını doğrudan riske atabilir. Ayrıca marketlerde satılan mamaların besin değeri de düşük olup kedinizin yaşam kalitesini düşürür ve sağlığını tehlikeye atar.

Yavru Kedi Maması

12 aylıktan küçük kediler yavru olarak adlandırılırlar ve onlar için yavru kedi maması satın almanız gereklidir. Aksi halde hem yavru kediler diğer mama çeşitlerini öğütmekte zorlanır hem de besin değerleri açısından ihtiyaçları olanları alamazlar. Bu da yine doğrudan yaşam kalitelerini ve sağlıklarını etkiler. Yavru kedi maması çeşitleri ise küçük canlıların ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılarken yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri için de adeta bir yatırımdır diyebiliriz. Yavru kedi mamaları hindili, tavuklu, kuzu etli, balıklı gibi çeşitli aromalarda üretilmekte olup kedilerin beğenisine sunulmaktadır. Kediniz için ilk defa mama satın alırken öncelikli olarak premium markaların küçük paketlerinden almanızı öneririz. Çünkü premium mama olarak adlandırılan kedi mamalarından dahi alsanız kediniz mamanın aromasını beğenmeyebilir. Büyük boy kedi maması aldığınızda da kediniz mamayı yemek istemezse yeni lezzette bir mama almanız gerekebilir. En iyisi küçük pakette alıp bir gözlemde bulunmak ve sonraki satın almalarda ekonomik olanları tercih edebilirsiniz.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kedilerin kısırlaştırıldıktan sonra besin ihtiyaçları değişir. Eğer değişen besin ihtiyaçlarına göre bir beslenme programı ayarlamazsanız ciddi derecede sağlık sorunlarına yol açabilir. Kısırlaştırılmış kedi maması çeşitleri kısırlaştırma operasyonu geçirmiş kediler için özel olarak üretilmiştir. Bu mamalardan yağ oranı normal mamalara göre daha düşüktür. Bunun sebebi ise kedilerin kısırlaştırma işleminden sonra daha fazla mama yemek istemesidir. Aynı besin değerlerinde mamalar yemeleri kilo almalarına neden olur. Haliyle bu durum obeziteye yol açar. Erkek kedilerde ise normal mama kullanılmaya devam edilmesi idrar yollarında taş oluşumuna sebep olabilir. Kısırlaştırılmış kedi maması çeşitlerinde yer alan onarıcı ve önleyici besin maddeleri ise gizli mesane taşlarının oluşumunun önüne geçer. Kediniz için mama değişiminde bulunurken de hali hazırda kullandığınız mamanın kısırlaştırılmış versiyonunu tercih edebilirsiniz. Aradığınız kedi maması çeşitlerini ve diğer kedi malzemelerini uygun fiyatlarla Türkiye’nin en büyün online petshop mağazası petburada.com’da bulabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber