İş hukuku bazen ticaret hukuku olarak da adlandırılır ve insanlar ve ticari konular arasındaki ilişkileri düzenleyen yasaları ifade eder. İş hukukunun iki farklı alanı vardır; ticari varlıkların ortaklık, şirket, iflas ve acente kanunları ile düzenlenmesi ve ikincisi ticari işlemlerin sözleşme kanunları ile düzenlenmesidir. Bu tür yasaların geçmişi birkaç yüzyıl öncesine dayanmaktadır.  Pek çok iş hukuku, işletmeye zarar verebilecek veya yasal anlaşmazlıklara neden olabilecek sorunları önlemeyi içerir.

Pek çok iş, sözleşmelerin hazırlanması ve müzakere edilmesiyle ilgilidir. Bir sözleşme, bir kira sözleşmesinden satın alma sözleşmesine, üçüncü kişi bir satıcıyla bir ürünü satmak için yapılan bir sözleşmeye kadar her şey olabilir. Çoğu sözleşme hukuku, genel hukuktan gelir.

İş hukukundaki avukatlar hem tüzüklerden hem de genel hukuktan sözleşme hukukunun unsurlarını anlamakla kalmaz, aynı zamanda bir sözleşmenin uygulanmasını etkileyebilecek nüansları da takdir etmelidir. Müşterinin çıkarlarına en iyi şekilde çalışan sözleşmeleri ustaca müzakere etmek ve taslak haline getirmek için müşterileriyle birlikte çalışmalıdırlar.

"Çoğu insan" yasa "hakkında konuştuğunda, yalnızca yasaları düşünme eğilimindedirler. Ancak, yasaların anlamı konusunda anlaşmazlıklar ortaya çıktığında, yargıçlar yasaları yorumlamalıdır. Yargıçların bu yasalara ilişkin yorumları -" görüşler ", kararlar olarak adlandırılır. , "veya" davalar "- yasanın ne olduğunu anlamak için yasanın kendisi kadar önemlidir. Bu nedenle, durumunuzu ele alan bir yasa bulduğunuzda, bir sonraki adımı atmanız ve ne olduğunu görmeniz gerekebilir.  İş avukatları yasayı iyi bilmeli ve gelen davaya göre iyi şekilde yorumlayan kişilerdir. 

"İnsanlar" yasanın ne dediği "veya" yasanın ne olduğu "hakkında konuştuklarında, genellikle tüzüklere (kanun olarak da adlandırılır) atıfta bulunurlar. İş hukuku yasaları devlet ilgili kurumları tarafından konulmuştur.  .

İş hukuku ve iş davaları, özellikle şirketler ceza kanunlarını ihlal edebileceğinden toplumun yasalarını ihlal ettiği için (davalı olarak adlandırılan) birisine dava açmak için Kartal iş avukatı ihtiyacınız olur.   Kanun, ahlaki bir asgari oluşturur ve bunu özellikle iş hukuku alanında yapar. Bir iş yasasını ihlal ederseniz, özgürlüğünüzü (hapishanede) veya hayatınızı (ölüm cezası gerektiren bir suçtan hüküm giymişseniz) kaybedebilirsiniz.

Davacılar ve savcılar ile ilgili olarak, genellikle mahkemeye gidecek bir davanın başlığına bakarak bir iş hukuku davasını anlayabilirsiniz.

Advertorial haber

Editör: Vitrin Haber