Bir iş veya eğlence amaçlı kırda zaman geçirmek için baraka ve çadır kurulan yere kamp yeri denir. Kampçılık faaliyetleri Kuzey Amerikalı yerliler tarafından dünyaya yayılmıştır. Amerikalı yerlilerin kamp hayatı günümüze gelene kadar pek çok modern değişiklik geçirmiştir. Günümüz kampçılığı planlı, projeli, bir şekilde yapılmaktadır. Kamp yapacak olan kişiler kamp eşyalarını daha önceden hazırlarlar. Bu eşyalardan biri de masalardır. Kamplarda sandalyede oturup üzerinde yemek içmek, oyun oynamak ve sohbet etmek gibi aktiviteler yapmak için masalar kullanılmaktadır.

 Kamp Masalarının Özellikleri

 Kamplarda kullanılan masalar evde, işte kullandığımız masalardan farklı özellikler taşımaktadır. Kamplara götürülecek her şeyden önce taşıma yönünden kolay olmalıdır. Araçlara alınan masaların katlanır olması ve az yer kaplaması çok önemlidir. Bu yüzden katlanabilir masaların kullanılması tercih edilmektedir. Kamp yerine götürülen masaların açılıp kurulması için de yine bazı özelliklerin olması gerekmektedir. Örneğin bir kamp masası kolay kurulabilir olmalıdır. Masaların altına yerleştirilen çekmeceler de yine daha rahat bir kamp yapmak için önemlidir. Masaların hızlı kurulabilir olması ve hafif malzemelerden üretilmiş olması da yine çok önemlidir. Masa üzerinde bardak gibi küçük malzemelerin de yerleştirilebilecek özellikte olması kamp masalarına ayrı güzellik katmaktadır.

 Kamp Masalarının Kullanıldığı Yerler

 Amacına uygun olarak üretilen birçok yerde kullanılmaktadır. Doğada gezmek isteyen ve piknik yapmak isteyen kişiler, balıkçılık yapmak için su kenarına giden kişiler, sportif faaliyetler için deniz kenarına giden kişiler, gençlik festivallerine katılmak isteyen kişiler, doğada bir araya gelip sohbet etmek isteyen ve bu arada bir şeyler yiyip içmek isteyen kişiler, dağa tırmanışa çıkan kişiler, gittikleri bu yerlerde yeme içme, dinlenme, eğlenme, muhabbet etme, oyun oynama gibi faaliyetler için kamp masaları kullanırlar.

 En Çok Tercih Edilen Kamp Masaları

 Kamplarda kullanılan masaların öne çıkan bazı özellikleri bulunmaktadır. Kolay taşınır, hızlı kurulur, dört mevsim kullanıma elverişli, kurulumu kolay, üzerine bardak bırakma yeri bulunan, katlanabilen ve torbasına konulabilen, en yüksek verim verebilen, yağmur, rüzgâr, toz gibi doğa olaylarına karşı dayanıklı masalar en çok tercih edilen kamp masalarıdır.

Advertorial