Türkiye'nin en iyi online  HD film izleme sitesi olarak dikkat çeken film makinesi,sinemaya gitmeden evinde, bilgisayarının başında, telefon veya tabletinde ücretsiz film izlemek isteyenlere hitap eden bir platform. Uzun zamandır hizmet veren sitede, binlerce yabancı film bulunuyor ve her kesime, her yaşa hitap eden filmler barındırıyor. Üstelik sadece yabancı filmler yok, aynı zamanda çok sayıda yerli, Türk yapımı sinema filmi de mevcut. Bunların arasında Delibal, Ali Baba ve 7 Cüceler, Üç Harfliler 2 ve Son Mektup gibi çeşitli türlerde, çeşitli yönetmenlerin çektikleri Türk filmleri mevcut.

1.jpg

filmakinesi.net, filmleri hem Türkçe altyazılı olarak, hem de Türkçe dublaj seçenekleriyle siteye yüklüyor. Böylece orijinal dilde izlemek veya direkt Türkçe izlemek seçeneği tamamen kullanıcılara bırakılıyor. Ayrıca diğer sitelerden farklı olarak, yeni çıkan 2016 yapımı filmleri Türkçe altyazılı, nette ilk olarak siteye kendileri ekliyorlar. Filmlerin büyük çoğunluğunda da Türkçe Dublaj seçeneği olduğu için, kullanıcılar dil konusunda hiç sıkıntı çekmeden yabancı filmlere ulaşabiliyor. İnsanların kafasında bazen hangi filmi izleyeceğine dair net bir fikir olmuyor. Eğer çevrenizde film tavsiyesi isteyeceğiniz birileri yoksa, https://filmakinesi.net ile kullanıcı yorumlarını okuyarak da fikir edinebilirsiniz, hatta siz de izledikten sonra yorum bırakabilirsiniz. Ek olarak sitenin kendisi de yardımcı oluyor çünkü editörün seçtiği filmler kısmında pek çok başarılı yapımın sıralandığı gibi, her gün de bir film günün filmi olarak seçiliyor.

Her ne kadar her zaman puanlamalar filmler için kıstas olmasa da, IMDB bu konuda oldukça popüler bir mecra ve film seçenler mutlaka bu siteye göz atarak, yüksek puanlı filmlere, Top 250 listesine bakıyorlar. Filmakinesi'nde ise IMDB 7.0+ kısmı bulunuyor ve burada IMDB puanı 7'den yüksek olan filmlere yer veriliyor. "Seçkin" olan bu bölümde, puana göre sıralama seçeneği de var ve en yüksek puandan başlayıp, daha aşağılara doğru film listesine bakarak fikir sahibi olabiliyorsunuz. Yani site size film seçerken fazlasıyla yardımcı oluyor ve kullanıcı dostu arayüzüyle sinema severlere hitap ediyor. Türler kısmında ise 22 farklı tür var ve tüm filmler kategorilere ayrılmış durumda. Yani korku filmlerini sevmeyen biri, bunları görmek zorunda değil. Eğer aksiyon filmleri hoşunuza gidiyorsa veya animasyon filmleri ilginizi çekiyorsa, türler kısmında kısaca buraya girip tüm aksiyon filmlerine ve animasyon filmlerine göz atabiliyorsunuz.

Yıla göre filmler de listelenmiş durumda ve 2016 yapımı filmler, 2015 yapımı filmler 2001 yılına kadar gidiyor. 2001 yılından sonra ise bunlar eski filmler olarak listelenmiş. Eski filmler de 1950'li yıllara kadar uzanıyorlar ve klasik, hatıralarda yer edinen, ilgi çekici filmler yer alıyor. Burada eski western, kovboy filmlerinden tutun da, Jumanji, Büyük Lebowski, 12 Maymun, Guguk Kuşu, Amerikan Güzeli ve Salak ile Avanak'a kadar çok çeşitli kült filmleri bulmak mümkün.

Herkesin, en azından her sinema severin hayatında mutlaka bir kere de olsa izlemesi gereken efsanevi yapımlar vardır. Filmakinesi'nde bunların bir araya toplandığı, Ölmeden İzle adlı bir bölüm de var. Mutlaka izlenmesi gereken, ister 480p, ister 720p izlenebilecek kült yapımların yer aldığı Ölmeden izle'de, hem son dönem çıkan önemli ve bol ödüllü filmler, hem de yıllar önce çıkmış ve hala kendini defalarca izletebilecek kalitedeki yapımlar yer alıyor. Bunların arasında 5. Element, Ben Hur, Şeytanın Avukatı, Esaretin Bedeli, Cennetin Krallığı, Prestij ve Sosyal Ağ gibi birbirinden güzel filmler bulunmakta.

Diğer yanda ise seri filmler, yani boxset filmler bulunuyor. Seri filmler tahmin edeceğiniz gibi genellikle üçleme yapımlardan, yani üçlü filmlerden oluşuyor. Örnek olarak Oyuncak Hikayesi'ni, Buz Devri serisini, Baba serisini ve Matrix filmlerini verebiliriz. Eğer daha önceden yarım bıraktığınız bir film serisi varsa, kısacası Filmakinesi'nde bunu telafi etme şansınız da var.

Sitenin oyuncular kısmında ise yüzlerce çeşitli artist ve aktris yer alıyor. Her birinin doğum tarihlerinden, hayatlarından tutun, oynadıkları tüm filmlere kadar ayrıntılı bilgleri yer alıyor. Dolayısıyla site aynı zamanda sinema severler için bir bilgi deposu gibi de kullanılıyor. Üstelik tüm oyuncuların filmleri de yer alıyor ve tek tek bütün filmlerini izleme şansınız oluyor.

Bu bir Advertorial haberdir

Editör: Vitrin Haber