İstanbul gibi bir metropolde ev sahibi olmak pek kolay değildir. Hele de geçmişten gelen maddi bir birikim yoksa ya da ailelerden destek alma imkanı yoksa. Bir bankadan kredi almak akla gelebilirse de faizlerin yüksekliği ve vade uzadıkça daha da yükselmesi ev sahibi olmak yönündeki hevesi kırabilir. Ancak ev almak için düşünülebilecek bir yol daha vardır. Mesken Finans, oluşturduğu kolektif finansman program gruplarına ev alma imkanı sunmaktadır. Hem de herkesin kendi bütçesine uygun ödeme koşullarını oluşturması için fırsat vererek.

Mesken Finans Sistemi Nasıl İşler?

Mesken Finans, 20 yıldır müşterilerine araba, ev, arsa ya da her türlü yüksek bedelli malların alımı konusunda kolaylık sağlayan bir finans şirketidir. Ev almak isteyen müşterilerinden sahip olmak istedikleri evler, bütçelerinin aylık ne kadarlık bir ödemeye uygun olduğu gibi bilgileri alır. Bu bilgilere uygun olarak müşterisini bir kolektif finansman programına dahil eder. Sistem senetle ev alma sistemine benzese de asıl uygulanan teminat sistemidir.

Müşteriye Tanınan Ödeme Kolaylıkları

Müşteri bütçesinin aylık ne kadar ödeme yapmaya müsait olduğunu belirledikten sonra finans uzmanları tarafından bir ödeme planı yapılır. Ödemelerin süresine ve miktarına göre ev teslimat tarihi de belirlenir. Böylece taksitle ev alınmış olur. Aylık taksitler dışında peşinat ya da ara ödeme istenmez. Ancak müşteriler peşinat için toplu para varsa ya da ödeme sürecinde ellerine toplu para geçerse yatırım yapmak amacıyla ödeme yapabilirler. Eğer toplu ödeme yapılırsa belirlenen teslimat tarihi öne çekilir.

Evi Kim Seçer?

Satın alınacak ev konusunda Mesken Finans müdahalede bulunmaz. Müşteri ülkenin istediği şehrinden evini seçebilir. Ödemelere uygun şekilde belirlenen teslim tarihi geldiğinde istediği evi alıp tapuda üstüne kayıt ettirebilir. Teslim tarihine kadar geçen sürede alınacak evin değerinde artış olması halinde Mesken Finans "Teslimatta finans desteği" kampanyası ile yardım edebilir.

Sağlanan bu imkanlarla ev kredisi almadan peşinatsız ev almak, hem de kira öder gibi taksitlerle ödeme yapmak mümkün olmaktadır. Kirada oturan kişiler için satın alınan evde oturmak mümkünken evi kiraya vererek gelir elde etmek de mümkündür.

Kaynakça: https://www.meskenfinans.com.tr/

Advertorial

Editör: Vitrin Haber