İpek Halı Modelleri

diğer halı çeşitlerine göre en özel halılar arasında yer alır. Dokuma olarak farklı çeşitleri olan bu halılar özel bir iplik kullanılarak üretilirler. Halının ipek halı olabilmesi için ipek içeriği olan kaliteli bir iplikten ve özel bir tezgah üzerinde dokunması gerekir. Ayrıca hiç katkı içermeden dokunan ipek halı en değerli halı türüdür. Saf ipek iplik ile dokunan halının değeri daha fazladır. Özellikle el ile dokunan halılar hem el işçiliği hem de fiyat anlamında daha kıymetli olan halı türleridir.

İpek halılar ülkemizde pek çok bölgede dokuması yapılan halılardır. Özellikle elişçiliği üzerine dokunan halı türü az olmakla birlikte bazı bölgelerde dokuması sürdürülmeye devam etmektedir. Özellikle Hereke halısı olarak bilinen ipek halı dokuması hemen - hemen dünya çapında bilinen bir halı türüdür. Bu halı özelliğinde pek çok il ve ilçede halı dokuması yaptırılmaktadır.

Ülkemizde İpek Halı Fiyatları

İpek halı dokumacılığı hemen - hemen ülkemizin pek çok bölgesinde yapılan çalışmalardır Ancak bazı bölgelerde ipek halı dokumacılığı konusunda daha profesyonel çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle el işçiliği ile dokunan farklıdır. Bir diğer farklılık ise makine ile dokunan halıların fiyat farkıdır. El tezgâhında dokunan halıların dokuması hem zahmetli hem de daha fazla detay istediği için makine halısına göre dokuması daha zordur. Bu nedenle el tezgahında dokunan halıların fiyatı diğer halılara göre daha yüksektir. Bu durumda el halısı daha değerli görülmektedir. İpek halı fiyatlarında bu dokuma tekniklerine bağlı olarak değişimler olabilir.

El Tezgahında İpek Halı Nasıl Dokunur?

İpek halı diğer halı türlerine göre daha emek verilerek dokuması yapılan bir halı türüdür. Halı dokuma teknikleri arasında çift ilmek ve tek ilmek olarak bilinen dokuma teknikleri söz konusudur. Bu teknikler halının desen kartının uygunluğuna göre belirlenir. Eğer dokunacak halının deseninde yoğunluk varsa bu dokuma tekniklerinden biri seçilerek halı dokuması yapılır. Ancak halının çift düğüm olarak dokumasının yapılması ve el makası ile fazlalıklarının kesilmesi halının daha uzun süreli kullanılması açısından daha çok tercih edilir. İpek halı dokumacılığında kirkit denilen dokuma sonrası ilmekleri sabitleştirici aparatlar kullanılır. Halı bıçağı ve el makası da halı dokuma esnasında kullanılan aparatlardandır.

İpek zor bulunan bir ham madde olduğu için son derece değerli bir iplik türüdür. Üretimi ülkemizde belli başlı yerlerde yapılır ve işlemesi de kolay yapılan bir iplik türü değildir. Bu nedenle hem dokuması hem de ipinin az bulunur olması ipek halıları diğer halılardan hem fiyat hem de değer olarak ayrı kılmaktadır. Bir diğer önemli husus ise halı ipliğinin doğal boyalar ile boyanmış olmasıdır. Bu boyalar bitki köklerinden elde edilen özel boyalar olduğu için halı dokuma kalitesini son derece arttırmaktadır. Halı seçimi yapılırken bu detaylara dikkat etmek gerekir.

İpek Halı Fiyatları Ve Çeşitleri İçin Hangi Siteleri Tercih Etmelisiniz

Ucuz iplik ile dokunan halı hem sağlık olarak hem de kullanım ömrü olarak tercih edenleri zarara uğratacak tercihlerdir. İpek halı doğru adreslerden seçilmelidir. Bunun için yıllardır alanında uzman ve en kaliteli ve işçilik olarak birinci sınıf üretimleri tercih eden adresinden detaylı araştırma yapabilir ve ipek halı konusunda detaylı bir şekilde bilgi edinebilirsiniz.



ADVERTORİAL

 

Editör: Vitrin Haber