Dijital dünyada tabletlerin telefonları ve bilgisayarların yoğun olarak kullanılması ile birlikte bireyler anlık haber alma ihtiyaçlarını internet gazetecileri sayesinde giderirler. Gazetecilik literatüründe başlıca 4 çeşit internet haber sitesi yer almaktadır. Bunlardan ilki standart gazete siteleridir. Standart gazete siteleri online ortamda geleneksel gazetelerin hizmete sunduğu temel haber siteleri olarak ifade edilebilmektedir. Profesyonel haber muhabirleri tarafından ekonomi, spor, siyaset, magazin, politika, sanat ve ticarete dair birçok haber burada sunulmaktadır.

Bağımsız haber siteleri ise diğer internet haber siteleri çeşitli olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternetin son sürat yaygınlaşması ile birlikte bireyler haber alma özgürlüğünü birçok kanal üzerinden gidermeye çalışır. Bu siteler genellikle büyük şehir merkezi olarak faaliyet yürütür objektif ve halkın haber alma ihtiyacını karşılamaya yönelik çaba sarf eder. Bu kuruluşlar genellikle büyük gazetelerin ve televizyonların olmadan kendi başlarına ayakta durmaya gayret gösteren yayın organlarıdır.

Yerel haber siteleri neleri kapsar?

Bağımsız haber siteleri ve standart gazete sitelerinin yanı sıra aynı zamanda internet haber siteleri olarak karşımıza yerel haber siteleri de çıkmaktadır. Bu siteler internet haberciliği alanında faaliyet yürütürken daha spesifik bir kitleye hitap eder. Ulusal gazetelerde Türkiye ve tüm dünya gündemine ilişkin geniş yelpazede son dakika haberleri yer alırken yerel siteler şehirlere bölgelere ve ilçelere göre haber vermektedir. Medya Haber Türkiye ve dünya gündemine ilişkin tarafsız tutarlı ve dürüst habercilik anlayışına sahip en başarılı haber siteleri arasında yer almaktadır.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber