Tarihi ve köklü üniversiteleri ile her daim zirvede yer alan İngiltere’de mühendislik eğitimi almak çok kıymetlidir. Mühendislik okumanın sağladığı avantajlarla, İngiltere’nin eğitim sistemi birleştiği zaman, öğrenciler için muhteşem fırsatlar göze çarpmakta. Büyük Britanya adasında bulunan İngiltere, Birleşik Krallığın en popüler ülkesidir. Avrupa’nın batısında yer alan ülkeye her yıl yüz binlerce uluslararası öğrenci gelir. Yaklaşık 180 farklı ülkeden öğrenci göçü alan ülkede eğitim almak, çok kültürlü bir atmosferde gerçekleşir. Verdiği akademik eğitimin başarısından ötürü, zor şartlarda öğrenci kabul eden ülkede mühendislik eğitimleri ise oldukça popülerdir. İngiltere’de üniversite okumak isteyen mühendis adayları için en başarılı ve en iyi eğitimi veren üniversiteleri sizler aşağıda açıkladık.

İngiltere’de Mühendislik Okumak

Mühendislik alanları arasında en çok tercih edilenler genelde; makine mühendisliği, kimya mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, inşaat ve endüstri mühendisliği yer alır. İngiltere’de üniversite okumak isteyen ve hedef olarak mühendisliği belirleyen öğrencilerin ortak sorunu, üniversite seçimidir. Okuyacağınız üniversiteyi seçmek elbette çok önemlidir, özellikle bunu yurt dışında yapacaksanız 2 kat fazladan araştırma yapmanız gerekmekte. Hem farklı bir ülkede eğitim alacak olmanız hem de maddi manevi harcayacağınız emeklerin boşa gitmemesi adına, üniversite seçimlerinizde oldukça titiz hareket etmeniz gerekiyor. Üniversitelere ve mühendislik bölümlerine göre, ders içerikleri, uzmanlaşılan konular, staj imkanları, uygulamalı eğitimleriniz olacaktır. Fakat tüm bunlar, üniversiteden üniversiteye değişir. Okuyacağınız mühendislik alanında en başarılı İngiliz üniversitelerini belirlemeniz ve tercihlerinizi saydığımız bu kavramlar üzerinde yoğunlaşarak yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

İngiltere’de üniversite okumak isteyen öğrencilerin her şeyden önce dikkat etmeleri gereken şeylerin başında, okuyacakları bölümlerin staj imkanlarını sorgulamak olmalıdır. Aşağıda sıralayacağımız İngiltere’nin en iyi mühendislik eğitimi veren üniversiteleri listesinde, tek bir kıstasa bağlı kalmıyoruz. Belirteceğimiz bu üniversiteler, hem staj imkanı sağlayan hem akademik alanda üstün başarılar gösteren hem de sosyal hayat ve projelerde başarılı eğitim kurumlarından oluşur.

İngiltere’deki En İyi Mühendislik Fakülteleri

İngiltere’de üniversite okumak ve mühendislik alanında akademik kariyer yapmak isteyen uluslararası öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de İngiltere’deki en iyi mühendislik fakülteleri oluyor. Peki İngiltere’nin en iyi mühendislik eğitimi veren üniversiteleri hangileri? İngiltere’deki mühendislik programlarına başvuru yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte mühendislik alanında İngiltere’nin en başarılı üniversiteleri…

  • University of Bristol
  • University of Oxford
  • University of Cambridge
  • Imperial College London
  • University of Warwick
  • University of Sheffield
  • University of Durham
  • University of Leeds
  • University of Surrey
  • University of Southampton
  • Swansea University

İngiltere’nin mühendislik iş gücüne de verdiği önemle, üniversitelerde sağladığı başarı oranları gözle görülür bir şekilde yüksektir. Yukarıda saydığımız üniversitelerden bazıları hakkında bilgi verecek olursak;

  1. Imperial College London: İngiltere’de üniversite okumak isteyen uluslararası öğrencilerin özellikle mühendislik alanında en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olan; Imperial College London, konum olarak da ülkenin başkentinde yer almasıyla ünlüdür. Dünya’nın en iyi 5. üniversite şehri olması nedeniyle öğrencilerin öncelikle tercih ettiği üniversitelerden biridir. Bünyesinde bulundurduğu ünlü ve başarılı akademisyenleriyle bilinen üniversitenin ana kampüsü dışında, şehrin Chelsea, Westminster ve Nortwick Park gibi bilindik yerlerindeki kampüsleri ile de dikkat çeker.
  2. University of Bristol: 1876 yılında kurulan üniversite, köklü geçmişi ile tercih sıralarında yerini alır. Gerek lisans gerekse lisansüstü programlarıyla büyük başarılar sağlayan üniversite mezunları arasında, 11 Nobel ödülü sahibi bulunur. Mühendislik alanındaki lisans ve lisansüstü programlarıyla da dikkat çeker. Kurum; araştırarak uygulamanın ağırlıkta olduğu ve kullandığı son teknoloji ile mühendislik alanlarında uluslararası başarılara imza atmaktadır.
  3. Swansea University: 1920 yılında kurulan üniversite İngiltere’nin güneybatısında yer alır. Üniversite, araştırma konularındaki başarıları ve öğretim şeklindeki mükemmeliyetçiliği ile tanınır. Ayrıca konumu itibariyle deniz kıyısında olan Swansea Üniversitesi, bünyesinde bulundurduğu mühendislik fakültesi ile uzay, inşaat, elektrik, tıp ve makine mühendisliği alanlarında da üstün başarılar sergiler.

İngiltere’de üniversite okumak istiyor ve başarılı bir mühendis olmak istiyorsanız, Birleşik Krallık’taki en iyi mühendislik eğitimi veren üniversiteler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için; iletişim formunu doldurarak bizlerden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://edukas.com.tr/blog/ingilterenin-en-iyi-muhendislik-egitimi-veren-universiteleri/

Telefon : +90 (232) 422 05 56

E-Posta : [email protected]

Advertorial

Editör: Vitrin Haber