İhtiyaç Kredisi Hesaplamak İçin Hangikredi, Enuygun, Hesapkurdu

İhtiyaç kredisi hesaplamanın en kolay yolu hesaplama sitelerini kullanmak. Hangikredi.com, Enuygun.com, Hesapkurdu.com gibi platformlar üzerinden güncel faiz oranları ile çekmek istediğiniz kredi tutarı ve vadesi için hesaplama yapabilirsiniz. Yaptığınız hesaplama ile kredi veren bankaların çekmek istediğiniz ve vade için ne kadar faiz oranı sunduğunu ve bu faiz oranına göre aylık ne kadar taksitler ödeyeceğinizi, toplam ödemenizin ne kadar olacağını öğrenebilirsiniz.

İhtiyaç kredisi 2019 faizlerine göre hesaplama yapan Enuygun, Hesapkurdu gibi karşılaştırma siteleri üzerinden ihtiyaç kredisi hesaplaması dışında ayrıca başvuru yapmanız da mümkün. Şubeye gitmenize ya da bankanın web sayfasına geçmenize gerek kalmadan kredi başvurusu yapabilirsiniz. Garanti, İş Bankası, Akbank ihtiyaç kredisi başvurusu başta olmak üzere tüm bankalar için kolay başvuru olanağına sahip olabilirsiniz. Ayrıca, bir başka kredi hesaplama aracı ise Hangikredi.com firmasının https://www.hangikredi.com/kredi/ihtiyac-kredisi bağlantısında yer almaktadır.

İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafları Ne Kadardır?

Dosya masrafı, alınan kredi tutarının en fazla binde 1’i oranında alınabilir. Dosya masrafı, alınması  zorunlu bir masraf değildir ancak çoğu banka bunu talep eder. Dosya masrafı ödedikten sonra Tüketici Hakem Heyeti’ne itirazda bulunabilirsiniz. Dosya masrafının yanı sıra kimi bankada dosya masrafına benzer kredi tahsis ücreti alınmaktadır.

İhtiyaç Kredisi Faizleri Düşecek Mi?

İhtiyaç kredisi faiz oranları bir süredir yükseliş eğilimindeydi ancak bankaların kredi kampanyaları neticesinde düşük faiz oranlı krediler de sunulabiliyor. Hesapkurdu.com, Enuygun.com gibi karşılaştırma sitelerinden bankaların güncel kredi faiz oranlarını takip edebilirsiniz.

KKDF ve BSMV Nedir?

KKDF Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’nun kısaltılmış halidir. Kredi için alınan faiz üzerinden banka tarafından %15 oranında alınır ve Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılır. BSMV ise Banka Sigorta Muamele Vergisinin kısaltılmış halidir. Bu vergi, kredi için alınan faiz üzerinden %5 oranında yine banka tarafından alınır ve Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılır. İhtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için yetkili bankaların sayfalarına göz atabilirsiniz.

KKDF konut kredisi harici tüm kredi ürünlerinden, BSMV ise konut kredisi ve konut ipotekli ihtiyaç kredisi haricindeki tüm kredi ürünlerinden alınır. Konut kredilerinden alınmama sebebi konut alımını desteklemek içindir.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu Neden Onaylanmaz?

İhtiyaç kredisi başvurusu yaptınız fakat bankadan olumsuz yanıt aldınız. Kredi başvurunuzun reddedilmesine neden olan bir sürü etmen olabilir. İhtiyaç kredisi için gerekenler arasında ilk ve en önemli etmen kredi notu. Bankanın kredi başvurularını incelerken en çok üzerinde durduğu konu başvuru sahibinin kredi notu. Kredi notunuz riskli grupta yer alıyorsa ya da bankanın belirlemiş olduğu alt sınırı geçemiyorsa banka kredi başvurunuzu onaylamayacaktır.

Kredi başvurusunun onaylanmamasındaki tek etken kredi notu değil. Gelirinze göre alabileceğiniz belli bir kredi tutarı vardır. Yasal düzenlemeye göre aylık taksitlerin toplam tutarı belgelenebilir gelirin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Bu nedenle istediğiniz tutarda kredi alamazsınız. Almak istediğiniz kredi tutarı gelirinize uygun olmalıdır. Eğer gelirinizle orantılı olmayan bir tutar talep ettiyseniz kredi başvurunuz reddedilebilir.

Ayrıca gelirinizi belgeleyemiyorsanız kredi başvurusu yine reddedilecektir. Belgelenebilir gelir sunabilmeniz banka için çok önemli. Kredi alarak bankaya borçlanmış olursunuz. Banka da bu borcu geri alıp alamayacağından emin olmak ister. Bu nedenle gelir belgeniz ve sigortanız bankanın dikkat ettiği en önemli kriterler arasındadır.

İhtiyaç kredisi başvurusu yaptığınızda onaylanmama nedenlerinden biri de kredi siciliniz olabilir. Herhangi bir kredi ya da kredi kartı borcunu geciktirdiğinizden dolayı yasal takibe girdiyseniz kredi siciliniz bozulur. Kredi siciliniz bozukken bankalar kredi vermeye yanaşmazlar. Yasal takip sonunda genellikle maaş haczi kararı çıkar. Maaşınızda zaten haciz varken banka size kesinlikle kredi vermez.  Kredi sicilinin düzelmesi için öncelikle borcun tamamını kapatmanız gerekir. Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan kredi sicili beş senede bir yenilenmektedir. Borcunuzu kapattıktan sonra maksimum beş senelik bir bekleme süreniz olur. Kredi siciliniz yenilense bile banka sizin geçmiş bilgilerinizi görebilir ama siciliniz açısından temiz bir sayfa açılmış olabilir ve kredi notunuzu düzelterek kredi alma şansınız oluşur.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber