İngilizceden çevrilen tente, kelime anlamıyla bir binanın dışına tutturulmuş kaplama yada bir yerin güneşten ve yağmurdan korunması için üzerine gerilen bez, branda, naylon, demir ve çelikten yapılan örtüye denilmektedir.  

Pamuk yada polyesterden üretilen tenteler, kullanım durumu ve talebe göre alüminyum, demir ve çelikten üretilerek kullanıldığı mekanlara değer katmaktadır. 2005 yılında otomatik tente ve cam sistemleri üretmek amacıyla kurulan trendtente verdiği kaliteli hizmet kalitesiyle sektörün önemli firmaları arasına yerleşmeyi başardı.

Çıkış nedeni güneşlik, güneşten korunmak yada yağmurdan korunmak olan tenteler zamanla kullanım alanının genişlemesiyle bez ve branda üretimi yanında alüminyum, demir ve çelikten tente üretimi de başlamıştır.  Restoran ve cafe gibi işletmelerin kullanımlarının giderek artması üzerine üretici firmalar da ürün çeşitliliğine giderek işletmelerin konum ve özelliğine göre ev tipi ve endüstriyel tip olarak kategorilere ayırmaktadır. 

Kullanım açısından sağladığı konfor ve kullanım kolaylığı ile birlikte yapı ruhsatı istenmemesi de  bir avantaj olup işletmelerin maliyetlerini düşürmektedir. Tente modelleri, kullanılacak alanın konuma, kullanımına ve işletmenin talebine göre değiştiğinden,  üretici firma kullanılacak alanın ölçülerini alarak istenilen ölçü ve özellikte (kumandalı/manuel) üretimi yaparak teslim etmektedir.

Hem dekoratif hem de açık alanlarda rahatlık ve konfor amacıyla kullanılan tenteler, yağışlı havalarda yağmur ve kardan, güneşli havalarda ise güneşten korunmayı sağlamaktadır. Cafe ve restoran gibi işletmelerde sağladığı bir diğer avantaj ise iç mekanda sigara içilmemesi nedeniyle tenteyle kapatılan açık alanlar sigara içen müşterilerin tercih sebebidir.

Teras ve balkonlar ile havuz başında da kullanılabilen tenteler dört mevsim kullanılabilen özellikte üretilmektedir. Malzemenin kalitesine ve büyüklüğüne küçüklüğüne göre belirlenebilen tente fiyatları mekanın dekoratifliğine göre de değişiklik gösterebilmektedir.  Her mekana özel çözümler farklı tasarımlar sunan trendtente bir telefon kadar yakın.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber