Ticari buz yapıcılar neredeyse tüm yiyecek servisleri veya balıkçılık, sebze meyve üreticileri ve nakliyecileri için gereklidir. Buz makinesi ekipmanları, gün boyunca temiz, taze ve donmuş buzun sürekli olarak üretilmesini sağlar, böylece yiyecekler taşıma sırasında da soğutulabilir. Ayrıca, buz üretim ihtiyaçları için en uygun seçeneği bulmayı kolaylaştıran çeşitli stil ve konfigürasyonlara sahip makineler de piyasada yer almaktadır.

 

            Ticari buz yapıcılar arasından seçim yaparken, ihtiyaçlarınızı iyi belirlemeniz ve iş yapmakta olduğunuz iklim koşullarını tanımanız önemlidir. Hava soğutmalı üniteler daha soğuk yerler için uygun maliyetli çözümlerdir, çünkü çalışmak için su kullanmayarak ek maliyetler gerektirmez, su soğutmalı modeller ise aşırı sıcak tesisler için idealdir.

 

            Ayrıca makinelerin kullandığı su cinsi de ihtiyaca göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden tatlı su ile çalışan buz makinelerinin yanında deniz suyu ile çalışan buz yapma makinelerini de üretilmiştir.

 

 Başlıca Buz Makineleri ve Özellikleri

 

 Tüm ticari buz makineleri temelde aynı şekilde buz oluştururlar. Bununla birlikte, ihtiyaca göre farklı buz türleri üretebilirler. Küp buz, yaprak buz, ve tüp buz şekillerinde yapılan işe uygun olarak buz üreten makineler vardır.

 

 En çok talep gören başlıca buz makineleri olan, tüp buz makinesi, kırık buz makinesi ve jel buz makinesi nasıl çaışır ve bunlar dışında kalan diğer buz makineleri nelerdir?

 

 Tüp Buz Makinelerimizin Çalışma Mantığı

 

 , genellikle bir ızgarayla bölünen dondurucu evaporatör plakası üzerinden su akıtılarak yapılır. En saf suyun tamamı önce donar, ardından geri kalan su donan suyun üzerinde pompalanırken, buz uygun bir tüp boyutuna ulaşıncaya kadar büyür ve evaporatör plakasından serbest kalır. Böylece hızlı ve sürekli bir şekilde buz ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

 

 Kırık Buz Makinelerimizin Çalışma Mantığı

 

 , suyu çeşitli ebatlardaki buz parçalarına dönüştürerek çalışır. Bu tür buzları genellikle balıkçı tezgâhlarında görürsünüz ancak çok çeşitli kullanım alanları vardır.

 

 Jel Buz Makinelerimizin Çalışma Mantığı

 

 , suyu buza çevirir ancak, içinde gerçekleşen termodinamik etkiler sayesinde tamamen doğal bir şekilde buzu katı halden çıkarak jel haline dönüştürür.

 

 Yukarıda bahsettiğimiz ürünlerin yanında, aşağıda sıralanan, geniş seçenek yelpazesine sahip buz üretime makineleri de bulunmakdtadır.

 

 Her Koşula ve İhtiyaca Göre Buz Yapma Makinesi Çeşitleri

 

 Yaprak şeklinde buz üren deniz suyu ile çalışan makineler

 Yaprak şeklinde buz oluşturan tatlı su ile çalışan makineler

 Yaprak şeklinde buz yapımı sağlayan konteyner tip makineler

 Bloklar halinde buz üretimi sağlayan makineler

 Taşınabilir, pres tip, blok şeklinde buz yapan makineler

 Taşınabilir, salamura tipi, blok halinde buz oluşturan makineler

 Tüp şeklinde buz üreten makineler

 Parçalar halinde kırık buz üreten buz makineleri

 Buz Siloları

 Kalıp şekilli buz presleyici makineler

 Buzları paketlemeye yarayan paketleme üniteleri

 Yaprak şeklinde buz üreten tatlı su ile çalışan buz Evaporatörleri

 Yaprak şeklinde deniz suyu ile çalışan buz Evaporatörleri

 Jel halde buz üreten makineler

 

ADVERTORİAL
Editör: Vitrin Haber