Aksi takdirde havalandırmanın doğru yapılmaması bina içerisinde yaşayan kişilerin yeteri kadar temiz hava almasını engeller. Aynı zamanda havalandırma sistemi ile bina içerisinde oluşabilecek olan rutubet, bakteri üretimi ve kirli hava sirkülasyonunun da büyük oradan önüne geçilir. Bu aşamada bina tipine ve kullanım amacına en uygun sistemi kurmak oluşabilecek sağlık ve yaşam sorunlarının da ciddi anlamda önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Havalandırma Sistemi Hangi Tür Binalarda Kullanılmaktadır?

Havalandırma sistemi öncelikle otellerde kullanılmaktadır. Her odaya ayrı ayrı havalandırma sistemi döşenmektedir. Bununla birlikte sadece odalar değil aynı zamanda koridorlar, toplu kullanım alanları ve personel bölgeleri için de havalandırma sistemi oluşturulmaktadır. Bu aşamada sistem bina daha inşaat halindeyken oluşturulur. Bina projesinde havalandırma sisteminin yapısı ve projeside yer almaktadır.

Endüstriyel havalandırma aynı zamanda A.V.M gibi büyük binalar içinde kullanılmaktadır. Bu aşamada yine binanın inşaat projesine havalandırma projeside dahil edilir ve merkezi havalandırma sisteminin hangi alanlarda bulunacağı, özel havalandırma sistemlerinin hangi alanlarda kurulacağı belirlenir.Proje mühendisler tarafından onaylandıktan sonra ise uygulama aşamasına geçilir.

Havalandırma sistemi kullanılan alanlardan birisi de restaurantlardır. Bu aşamada kullanılacak olan endüstriyel havalandırma çok daha kuvvetli bir çekim gücüne sahip olan ve ısıya dayanıklı malzemeler kullanılarak tasarlanmaktadır. Aynı zamanda da kurumsal firmalar için de havalandırma sistemi oluşturulmaktadır.

Havalandırma sisteminin bina inşaat aşamasındayken yapılması çok daha hızlı bir uygulanabilirlik getirir. Ancak havalandırma sistemi eskimiş binalar için ya da merkezi havalandırma sistemi döşenmek istenen eski binalar içi öncesinde bir keşif çalışması yapılmalıdır. Sonrasında keşif çalışmasına uygun olarak bir proje oluşturulmalı ve proje aşamasındayken müşteriye endüstriyel havalandırma sisteminin nasıl olduğu ve nasıl işleyeceği gösterilmelidir. Müşteri sistemi kabul ettiğinde ise mühendislik onayı olan havalandırma sistemi uygulamaya geçilerek bina içerisine yerleştirilmelidir. Sistem bina içerisine yerleştirildikten sonra ise çalışır halde teslim edilmelidir. Havalandırma sistemini uzun yıllar arızasız olarak kullanmak isteyenler ise sistemin yıllık bakımlarını muhakkak yaptırmalıdırlar.

Endüstriyel Havalandırma Sistemleri İçin: https://nursac.com/ Ziyaret Edin.

Advertorial 

Editör: Vitrin Haber