Kesim ve Kalıp

Hamile giysisi modellerinde kalıp, kıyafetin üstünüzde güzel görünmesini sağlayan bir etkendir. Bu yüzden kendi vücut tipimize uygun kıyafetler seçmeliyiz. Bunu da ancak deneyerek bulabiliriz. Hamilelik döneminde değişim en çok karın ve göğüs bölgesinde olduğu için üst kesimi bol kıyafetler tercih etmelisiniz. Bunu için robadan kesimli elbiseler, bluz ve tunikler tercih edebilirsiniz. Boğaz kısmınızın rahat etmesi açısından V yaka ya da kayık yaka giymenizi öneririm. Kol tercihinde de esneyebilen içinde rahat edebileceğiniz kesimde olmalıdır. Pantolon tercihleriniz de yine aynı şekilde esnek kumaş olmalı eğer değilse bol kesimli olmalıdır. Beli lastikli pantolonlar tercih edebilirsiniz.

Renk ve Desen

Kilolarınızı saklamak için siyah giymeyi tercih etmek isteyebilirsiniz ancak bu güzel zamanlarınızı siyah giyerek geçirmek sizi çok da mutlu etmeyebilir. Lacivert ve kahverengi gibi farklı koyu tonlarda kullanabilirsiniz. Hatta tamamen koyu giyinmek yerine birkaç parçayı koyu tercih etmekte sizi mutlu edebilir.

Geldik desen konusuna… Yatay çizgili giysiler sizi olduğunuzdan kilolu gösterirken dikey çizgili giysiler sizi zayıf gösterecektir. Bu yüzden tercihiniz dikey çizgilerden yana olmalı. Bunlara ek olarak iri desenlerin olduğu giysiler yerine daha küçük desenli giysiler tercih etmeniz daha zarif görünmenizi sağlar.

Kumaş Tercihi

Kumaş seçimi de önemli detaylardan biridir. Vücut sıcaklığının artmasının sonucu olarak hava alan ve ferah kumaşlar tercih etmelisiniz. Naylon, polyester ve polyamid gibi sentetik kumaşlar sizi sıcaklatacaktır. Pamuk, yün, keten içerikli kumaşlar tercih edebilirsiniz. En rahat etmenizi sağlayacak kumaşlar ise jarse, penye gibi esneyebilen kumaşlardır.

Ayakkabı Seçimi

Hamilelikte ağırlık merkezini dengelemek için bel kavsi artar bu da bel ağrılarına neden olur. Alçak topuklu ayakkabılar bel ağrılarınızı azaltmak için yardımcı olurken düz ayakkabılar ayak sağlığınız açısından sakıncalıdır. Çok yüksek topuklu ayakkabılar da zararlıdır. Eğer deri gibi malzemeden yapılan ayakkabılar seçerseniz ayaklarınız havasız kalmış olur. İlerleyen dönemlerde eğilip kalkmanız zor olacağından dolayı kolay giyilip çıkartılan ayakkabıları tercih edin. Ayaklarınızda şişmeler oluşacağı için esneyebilen ayakkabılar almaya özen gösterin.

İç Çamaşırı Seçimi

İç çamaşırı seçimi sadece rahatlık değil sağlık açısından da önemlidir. Değişen hormonlar yüzünden göğüslerinizde büyüme olacaktır. İç çamaşırı alırken pamuklu olmasına dikkat edin. Vücudunuza uygun seçmelisiniz. Sutyen askılarınızı seçerken kalın olmasına dikkat edin. Bu sırt ağrılarınızın artmasını engelleyecektir.

Aksesuar Seçerken

Sadelik hamilelik döneminde oldukça önemlidir. Abartıdan ziyade sade ama şık olmayı tercih etmelisiniz. Alerjik etkileri olabileceği için suni materyal içeren takıları kullanmamanızı öneririm. Ağır ve iri boncuklu kolyeler kullanmanız karnınıza baskı uygulayabileceği için sizi sıkabilir. Altın veya gümüş takılar tercih ediyorsanız yine küçük ve abartısız seçmenizi öneririm. İnci bu dönemde aksesuar olarak tercih edilebilir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber