Cildiniz güneşle temas ederken, cildinizi korumayı ihmal etmeyin! Özellikle yaz aylarında artan güneşle temas, cildinizde geçici olduğu kadar kalıcı izler de bırakabilir. Güneşten yeryüzüne ulaşan UV ışınlara uzun süreli maruz kalındığında çeşitli sağlık problemlerine sebep olabilir. Bazı ciltlerde bu sağlık problemleri cilt kanseri gibi ciddi problemlere kadar gidebilir. Bunun yanı sıra bronzlaşma ardından kalan cilt lekeleri veya cilt yanıkları cildinizin sağlığını ve görüntüsünü olumsuz etkileyebilir. Özellikle de yaşlanma belirtisi olan kırışıklık oluşumu miktarını arttırabilir.

Güneş Bakımı

Tüm bunların önüne geçmek adına güneş öncesi ve güneş sonrası bakımları oldukça önemlidir. Etkili ve güçlü içeriklere sahip güneş koruma kremleri ile cilt koruması sağlanırken, güneş sonrasında hem nemlendirici hem de besleyici içerikli ürünler ile de cilt sağlığı desteklenir.

Güneş bakım ürünlerinin içerikleri oldukça önemlidir. Özellikle güneş öncesi bir diğer adıyla güneş kremlerinin yüksek faktörlü olmaları güneşten korunma sürenizi uzatabilir. Bu sayede kremi sık sık yenilemeye gerek kalmadan daha uzun süreli koruma sağlamanız mümkün olur. Koruma faktörünün yanı sıra cildi besleyici içeriklere de sahip olması cildiniz üzerinde güneşe karşı ekstra bir koruma oluşmasını da destekler.

Güneş sonrası bakım ürünlerinde ise cildi nemlendirici özellikli kremler veya losyonlar olmasına özen gösterilmelidir. Güneş cilt üzerinde kuruluklara sebep olabilir. Bu durum hem ciltte oluşan kırışıklıkların artmasına hem de cildin besinsiz kalmasına neden olur. Yeterli bir neme sahip olmayan cilt, yaşlanmaya daha yatkın olan bir cilttir.

Her iki durum içinde kullanılan ürünlerin içeriğinin doğal olması önemli bir husustur. Etkileyici, besleyici ve aynı zamanda doğal içerikli ürünlere ulaşmak için detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Piyasada pek çok ürün bulunuyor olması hem fiyat farklılıkları hem de içerik farklılıklarıyla karşılaşma oranını artırmaktadır..

Güneş Bakımı Kimler İçin Önemlidir?

Güneş bakımı bebek, çocuk ve tüm yetişkinler için oldukça önemlidir. Cildin her yaşta güneşten korunmaya ihtiyacı vardır. Bundan dolayı özellikle güneş öncesi bakıma mutlaka özen gösterilmelidir. Cildin sağlıklı yapısını kaybetmek istemeyen, cilt lekeleri oluşumunu önlemek isteyen kişiler güneş sonrası bakıma da ekstra ilgi göstermelidirler. Kullanılan düzenli ve kaliteli içerikli ürünler ile tam bir cilt bakımı sağlamak mümkündür. Bu sayede cildin güneşle teması korkulması gereken bir konu haline gelmemektedir.

Etkili içerikli ürünler ile mevcutta var olan cilt hasarları iyileştirilebilirken yenilerin de oluşumunun önüne geçilebilir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber