KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da bir köyde çıkan yangında 2 ev ile 2 samanlık tamamen yandı.

Merkeze bağlı Başören köyünde Halil Timzan'a ait ahşap evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, yan tarafta bulunan Emin Timzan'a ait ev ile 2 samanlığa da sıçradı.

İhbar üzerine köye Kastamonu Belediyesi itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

Ekipler yangını başka evlere sıçramadan söndürdü. Yangında 2 ev ile 2 samanlık kullanılamaz hale geldi.

Öte yandan köyde 16 Şubat'ta çıkan yangında da 15 ev yanmıştı.

Köy sakinlerinden Ramazan Muzır, gazetecilere 3 ay önce evlerinin yandığını söyledi.

Olay anını anlatan Muzır, "Evimiz yandığı için biz okulda kalıyoruz. Okula yerleştik. Hayvanları otlatmaya giderken dumanı gördüm kardeşimi arayıp 'yangın var hemen git' dedim. Bizim geldiğimizde Halil Timzan'ın evi yanıyordu. Yan taraftaki evin altında bizim hayvanlar vardı önce onları, sonra garajda römork vardı onları çıkardık. Yangın hortumlarını bulduk onla müdahale ettik. Su hortumu olmasa hepsi yanacaktı." dedi.

Vatandaşlara eskiyen elektrik tesisatlarını yenileme önerisinde bulunan Muzır, "ORKÖY elektrik tesisatlarını yenileme projesi var. Devletimiz hibe olarak imkan tanıyor. Köylülerin kimisi bu proje ile elektrik tesisatlarını yeniliyor kimisi de yenilemiyor. Yenilemeyince böyle yangınlar çıkıyor. Ben bütün köylülere sesleniyorum, eskiyen elektik tesisatlarını ORKÖY projesi ile yenileyin." diye konuştu.

Hakkı Muzır ise yanan ikinci evin sahibi Emin Timzan'ın tansiyon hastası olduğunu kaydederek, "Gediğimde Emin dayı baktım dışarıda. Eve gittim onu alıp aşağıya indirdik. Ev tutuşunca biz de kenara kaçtık, elimizden bir şey gelmedi." ifadelerini kullandı.



Kaynak: aa