Gözlük satın almak kimine göre zor, kimine göre ise neredeyse çok kolay. Gözlük seçiminin kolay olup olmadığını belirleyen unsurlar ise “gözlük seçimi yapılırken nelere dikkat edilmelidir?” sorusuna cevap verebilmekte yatıyor.

Günlük hayatımızda genellikle yaz aylarında sıkça kullandığımız güneş gözlükleri bu senede gözlük markaları ve gözlük modelleri ile yine rövanşta. Sadece gözlük modellerini beğendiğiniz için gözlük almak çok da sağlıklı olmaz. Uygun bir gözlüğün kulaklarınıza ve burnunuza baskı yapmadan ve ayrıca sürtünmeye neden olmadan yüz hatlarınıza rahatça yerleşmesi gerekir. Göz sağlığınız açısından güneş ışınlarının tepeden direk gözlerinize ulaşamayacağı, kirpiklerinizin değmeyeceği şekilde yüzünüze yakın mesafede oturan ve kaşlarınızı kaplayan gözlük modelleri seçimini yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Gözlük seçimi sadece göz bozukluğunu düzeltmeye ya da güneş ışınlarından korunma kaynaklı değildir. Gözlükler kişinin kendi stili ve tarzının da yansımasıdır. Örneğin spor esnasında kullanılan gözlükler darbeye ve kırılmaya karşı daha dayanaklı ve sağlam çerçevelerden tercih edilmelidir. Günlük kullanımda ise hava şartlarına göre seçim yapılmalıdır. Çerçevenin renginin ten rengi ile uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Gözlük fiyatları, gözlük markaları ve gözlük modellerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Gözlük markası daha iyi olan bir firmanın, gözlük fiyatları diğer markalara göre daha yüksek olmaktadır. Peki yüz tipine göre nasıl gözlükler tercih edilmelidir;

  • Oval Yüz

Oval yüz tipine sahip olan bireyler diğer bireylere göre daha şanslıdırlar. Çünkü oval yüz tipine sahip olan bireylere hemen hemen tüm güneş gözlükleri ve gözlük modelleri uymaktadır. Özellikle yumuşak köşeli çerçeveleri bu yüz tipi için tercih etmek mümkündür. Çünkü yüz hatlarıyla zıt bir çerçeve seçimi yapmak daha karakteristik bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. Gözlük seçiminde burun yapısının da önemi büyüktür. Büyük burun yapısı olanlar daha dengeli bir görüntü için kalkan gözlük modellerini tercih edebilirler. Kalın çerçeveli ve büyük gözlük modelleri, büyük burun şekline sahip olanlar için doğru tercih olacaktır.

  • Yuvarlık Yüz

Öncelikle yuvarlak yüz hattına sahip olan bireyler asla yuvarlak güneş gözlükleri tercih etmemelidirler. Yuvarlak yüz hattına sahip olanlar yüzün genişliğinde dikkat çekmeyen, ince çerçeveler, kare veya dikdörtgen gibi keskin kenarlı çerçeveler tercih edebilirler. Hatta yuvarlak bir yüz için nilör veya kapalı çerçeveler ya da renkli, belirgin olmayan bir alt kenarda bu yüz hattı için harika bir alternatiftir. Özellikle bu özellikte gözlük üretimi yapan gözlük markaları dahi bulunmaktadır.

  • Uzun Yüz

Uzun yüz şekilleri olan bireyler, kemikli ve köşeli yüz hattı görümüne sahiptir. Gözlük çerçevesi seçerken ise zıt forma sahip bir gözlük modeli tercih edilmelidir ki daha orantılı ve estetik görünüm oluşturmak mümkün olsun. Uzun yüzlü insanlar daha yumuşak formlu ve büyük modeller tercih etmelidirler.

  • Üçgen Yüz

Üçgen yüzde alın dar, çene ve yanaklar geniş yapıya sahip olurlar. Bu yüz tipinde önemli olan göz çevresi ve yüzün üst kısmını vurgulayan modelleri tercih etmektir. Düşük saplı çerçevelerden uzak durulmalıdır çünkü bu alnı geniş gösterecektir. Ayrıca çerçevesiz gözlük türleri bu yüz tipine oldukça uygundur. Gözlük fiyatları da bu modellere göre farklılık gösterebilmektedir.

Yüz Tipinizin Haricinde Gözlük Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  1. Fiyatı

Gözlük markaları güneş gözlükleri kategorisinde ürünlerini elbette kendi belirledikleri fiyatlar çerçevesinde satıyorlar. Güneş gözlüğünün sunduğu avantajlar da elbette fiyata etki ediyor. Bu nedenle, sizin taleplerinizi karşılayabilecek bir güneş gözlüğü bulduğunuzda diğer güneş gözlükleriyle de fiyat kıyaslamayı yapmayı ihmal etmeyin.

  1. Tasarım

Gözlük modelleri, kuşkusuz ki gözlük markaları tarafından çeşitli tasarımlarla üretiliyorlar. Bu nedenle, yüz tipinize ya da giyim tarzınıza gidecek gözlük tasarımlarınızı tercih etmeniz gerekiyor.

Siz de yüz tipinize uygun, kaliteli bir gözlük arayışındaysanız, Modanisa sitesinde yer alan gözlükleri inceleyebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber