Eski gözlüğünden sıkılan ve yeni bir gözlük almak isteyen kişinin hevesle girdiği gözlükçüde zaman zaman saatlerce kararsız kalarak seçim yapamadığına çoğu kez şahit olmuşuzdur. Aslında oldukça zevkli gözüken gözlük seçimi, kişinin kendisine yakışan gözlüğü bulması konusunda yaşadığı kararsızlık ile sıkıcı bir hale gelebilmektedir. Bu noktada doğru gözlük seçimi için gerekli püf noktalar bilinirse bu iş daha kolay bir hale gelebilir. Peki dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Gözlük almadan önce nelere dikkat edilmesi gereklidir? Bahsedeceğimiz tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurarak gözlük seçme işini hayli zevkli bir hala getirebilirsiniz.

Gözlük Seçimindeki Püf Noktalar

Gözlük seçiminde işinizi kolaylaştıracak önemli noktalardan ilkinin gözlüğün yüze tam oturmasına dikkat edilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Gözlüğün tam olarak yüze oturması ne demektir? Gözlük takıldıktan sonra saplarından tutulduğu zaman kolayca hareket etmemesi yüze tam olarak oturduğunu göstermektedir. Özellikle güneş gözlüğü alırken yüze tam olarak oturmasına çok dikkat edilmesi önemlidir. Yüze tam oturmayan güneş gözlüğü yanlardan ışık alacağı için kişinin gözü rahatsız olabilmektedir. Gözlük seçimi için diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise gözlük çerçevesinin kişinin yüzünün büyüklüğü ile orantılı olmasıdır. Seçilen çerçeve eğer yüze büyük gelmişse yanlardan gelen güneş ışığı gözünüzü rahatsız edebilir ya da gözlük kayıp düşebilir. Çerçevenin küçük seçilmesi de yanağınıza değerek sizi rahatsız etmesine ve gözlük saplarının kulak arkalarını sıkmasına neden olacağı için bu konuda da dikkat edilmelidir.

Gözlük Seçiminin Yüz Şekli ile Uyumu

Seçeceğiniz gözlüğün yüz hatlarınız ile uyumlu olması çok önemlidir. Örnek olarak uzun ve ince yüzlü olan kişilerin daha ince bir gözlük seçmesi gerekirken, yuvarlak yüzlü olanlar ise yüzlerini daha uzun gösterecek keskin köşeli gözlük modelleri tercih etmelidirler. Yüzü oval şekilde olanlar için ise seçim daha da kolaydır. Bunun nedeni ideal yüz tipi olarak kabul edilen oval yüze çoğu gözlük modelinin uyumlu olabilmesidir. Kare ya da dikdörtgen şeklinde keskin yüz hatları olan kişilere ise kıvrımlı veya yuvarlak tarz olan çerçeveler daha çok yakışır. Geniş bir alın ve dar bir çeneye sahip olan üçgen tipli yüze sahip olanlar kişiler ise gözlük seçimi sırasında yarım ve kalın çerçeveli modelleri tercih etmelidirler. Son olarak da geniş alın, yüksek elmacık kemikleri ve küçük bir çene yapısına sahip olan kalp şeklinde yüzü olan kişiler çerçevelerinin alt kısımlarının ince olmasına dikkat ederlerse daha şık olur.

Eğer gözlük  dışında lens tedavisi uygulamak veya sağlığınız yerinde ise renkli lensler için lensal.com adresini inceleyebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber