Göğüs büyütme ; estetik kaygılarla ya da kanser hastalığı tedavisi sırasında meme dokusunda oluşan kayıpları gidermek amacıyla sıklıkla uygulanan bir ameliyattır. İlk kez 1962 yılında ABD’de yapıldığından beri prosedür gelişmiş ve dünyanın her yerine yayılmıştır. Meme estetik cerrahisi alanında en iyi doktorlar ve en iyi hastaneler ülkemizde bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında ülkemizde yaşayan kadınlar çok şanslıdır. Sağlık açısından hiçbir sorun yaratmayan bu ameliyat, kişilerin yaşamlarına daha mutlu devam edebilmelerini sağlamaktadır. Göğüs büyütme ameliyat ücretleri artık eskisine göre çok daha makul ve birçok insan tarafından karşılanabilir düzeydedir.

Bu ameliyatı yaptırmak isteyenlerin fiyat bilgisi almadan önce süreçle ilgili bilgi edinmesi yerinde olur.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılıyor

Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Yaklaşık üç ila dört saat arası sürer. Protezin meme içine yerleştirilmesi için bazen 5 santimlik bir kesi atılabilir bazen de milimetrik bir delikten yerleştirme yapılabilir. Bu hastanın durumuna ve kullanılacak proteze bağlıdır. Kesinin atılacağı yere doktor ve hasta ameliyat öncesi birlikte karar verirler. Meme altından, kol altından, areola da denilen meme ucu çevresinden ya da göbek deliğinden kesi atılması mümkündür. Prosedürün nasıl yapılacağı göğüs büyütme ameliyat ücretleri konusunda belirleyici etkenlerden biridir.

Detaylı bilgi için: Göğüs büyütme ameliyatı nedir ?

Göğüs Büyütme Ameliyat Ücretleri Yüksek midir

Estetik ameliyatlar günümüzde geçmişe göre çok daha uygun fiyatlıdır. Artık kredi kartı taksitlendirmeleri gibi yeni ödeme seçeneklerinin de devreye girmesiyle sadece ayrıcalıklı insanlar değil, belli bir geliri olan ve operasyonu yaptırmak isteyen herkes yaptırabilir.

Operasyon ücretlerine protez ücreti de etki eder. Protez seçerken kaliteden ödün vermemek, operasyonun uzun ömürlü olmasında etkendir. Protezleri yuvarlak, damla şeklinde ve birçok boyutta bulmak mümkündür. Dokusunu, şeklini ve boyutunu almak istediğiniz sonuç doğrultusunda doktorunuzla birlikte seçebilirsiniz. Protezinizin markası ve üretim numarası gibi detayları kliniğinizden belge olarak almanız gerekir. Böylece istediğiniz kalitede protez takıldığından emin olabilirsiniz. Göğüs büyütme ameliyat ücretleri protez ücreti ile birlikte hesaplanır ve size muayene olduğunuz klinik tarafından bildirilir.

Asimetrik Memede Büyütme Ameliyatı

Kadınlarda bir memenin diğerinden daha büyük olması nadir karşılaşılan bir durum değildir. Bu durum meme büyütme ameliyatına engel teşkil etmez. Farklı boyutlarda protezler seçilerek memelerdeki asimetri düzeltilebilir ve iki memenin de aynı boyutta olması sağlanabilir. Meme ameliyatları sırasında ayrıca sarkıklığa da müdahale edilebilmektedir. Takılan protezler büyük oranda sarkmayı giderse de, cerrahlar bazen memeyi toparlamayı da tercih edebilirler. Ameliyat sonrasında memenin tam şeklini görebilmek için iki ay geçmesi gerekir. Ameliyat sonrası toplanan ödemin atılması, oluşan şişliklerin inmesiyle memenin son şekli ortaya çıkar. Sarkma ile ilgili sorunlar muayene sırasında tespit edilir ve eğer müdahale gerektirecekse göğüs büyütme ameliyat ücretleri hesaplanırken, bu işlem de dahil edilir.

Kimler Göğüs Büyütme Ameliyatı Yaptırabilir

18 yaşını geçmiş herkes göğüs büyütme ameliyatı yaptırabilir. Hamilelik ve emzirme konusu göğüs ameliyatları söz konusu olduğunda tartışmalı görünmektedir fakat aslında göğüs büyütme ameliyatlarının emzirmeyi engelleyici hiçbir etkisi yoktur. Yalnızca eğer kişi ameliyatı yaptıracaksa, doğumdan en az bir yıl önce yaptırması eğer yeni doğum yapmışsa da bir yıl beklemesi önerilir. Bunun nedeni emzirme değil, meme büyüklüğünün normale dönmesinin beklenmesidir. Bu ististanalar dışında, ameliyat olmasının önünde herhangi bir sağlık engeli bulunmayan herkes bu ameliyatı yaptırabilir.

Göğüs büyütme ameliyatı riski düşük olan, iyileşme süreci hızlı olan bir ameliyattır. Göğüs büyütme ameliyat ücretleri ile ilgili doktorunuzdan bilgi alarak siz de sizin için uygun zamanı belirleyebilirsiniz.

ADVERTORİAL HABER

Editör: Vitrin Haber