Yasal adres, sekreterlik hizmetlerini vererek oda sunmayan sanal ofis girişimciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Fiziki ofise ihtiyaç duymayanlar için çözüm getiren yenilik iş dünyasının ana gündemi oldu. Resmi işlemler ve kargo alımı gibi ihtiyaçlar için kullanılabilmeleri hizmete duyulan ilgiyi artırdı.

İş dünyası Türkiye'de duyulan bu ihtiyacı görerek kısa sürede talep edenler için imkanlar sunmaya başladı. Kısa sürede artan ilgi ise seçeneklerin çoğalmasıyla sonuçlandı.

Sanal ofisler neden tercih ediliyor?

Teknolojinin gelişmesi ve iş dünyasında sınırların kalkmasıyla birlikte mekanlar önemsiz hale geldi. Girişimciler ve iş insanları istedikleri her yerde çalışabilirken değişim yeni seçenekler yarattı. Klasik ofislerin yarattığı yük nedeniyle iş dünyası yeni arayışlar içine girdi. Sanal ofis kavramı bu noktada ihtiyaçları karşılamasıyla kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

İş kurmak isteyen, dışarıdan iş alan ancak şirket kurmakta zorluklar yaşayanlarda sanal ofislerin sunduğu kolaylıktan yararlanıyor. Genç girişimciler ofis kiralamanın mali yükünden bu seçenek ile kurtulmayı tercih ediyor. Klasik ofis savunucularının şaşırdıkları ilginin temel kaynağını özetle zamandan ve mekandan bağımsız çalışma koşulları oluşturuyor.

Sanal ofisler yasal mı?

Şirket kurmak isterken resmi bir adres sunmak gerekiyor. Sanal ofis kiralamak için kanuni bir engel bulunmuyor. Resmi kurumlar tarafından şirket kurulurken yapılan adres teyidinin takipçisi olmak ise önem taşıyor. Sanal ofislerde posta alımının gerçekleştirilmesi resmi evraklara ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Ofis hakkında karar verirken bağlı olunan mesleki kuruluşun sınırlamalarına dikkat etmek gerekiyor. Bazı meslek kuruluşları fiziki ofisi mecburi tutarken paylaşımlı ofise de sınırlamalar getirebilmekted

Sanal ofislerin yasalara uygun olması nedeniyle iş kurma süreci girişimciler için zahmetsiz bir hal alıyor. Evin ofis olarak gösterilmesinin şartlarının daha ağır olması da bu hizmeti cezbedici kılıyor.

Resmi nitelikte adres sağlanması sayesinde ofise gitmeye ihtiyaç duymayanlar klasik ofislerini kapatarak tasarruf yapmayı hedefliyor. Farklı ofis seçeneklerinin yakın zamanda daha fazla tercih edileceğine ise uzmanlar kesin gözüyle bakıyor.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber