Futbol ayakkabısı, (Krampon) futbol sporu yapanlar için en önemli malzemelerden biridir. Futbol ayakla oynanan bir oyun olması sebebiyle, ayakkabı seçiminin de o spora uygun seçilmesi şarttır. Üretildiği teknoloji bakımından da diğer spor ayakkabılarından farklı olan futbol ayakkabısı, öncelikle rahat ve futbol oynamaya elverişli olması gerekmektedir.

Doğru Futbol Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Futbol, sürekli hareket halinde yapılan ve vücudun ayaklar üzerine yoğun ağırlık bindirmesiyle gerçekleşen bir spor dalıdır. Bu sebeple ayakkabı seçimi son derece teknik bir konudur. Futbol oynanan sahanın zemininin özelliği de futbol ayakkabısı seçimini belirleyen özelliklerdir. En iyi performans için en iyi ayakkabıyı seçmek durumundasınız.

Futbol Ayakkabısı Tipleri

Futbol ayakkabısı gerek taban gerekse tüm dış yüzey, sert olmalıdır. Bilindiği üzere futbol ayakkabısı tabanları sert ve belli kalıplarda çivilerden oluşmaktadır. Bir krampon altında yaklaşık olarak 16 adet çivi bulunmaktadır. Çivilerin özelliği saha zeminine sağlam tutunabilmesidir. Futbol ayakkabısının en önemli özelliği tabanlarındaki çivilerdir. Bu çiviler oyun oynanan zemine göre, daha seyrek, daha sık, uzun veya kısa donanıma sahiptir. Günlük yaşamda, yürüyüş sporlarında vs. sporlarda futbol ayakkabısı kullanmak uygun değildir. Ayrıntılı bilgi için, https://www.lescon.com.tr/futbol-ayakkabisi/ adresini ziyaret etmeniz yeterlidir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber