Fransa, Avrupa ülkeleri arasında en fazla ziyaret edilen ve Türkler tarafından gidilmek istenilen ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta ülkemizdeki bazı çiftler balayı tatillerini bile Fransa’da yapmayı tercih etmektedir. Tabi bunun için öncelikle Fransa Vizesi almak zorundadırlar. Fransa Vizesi başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları için tamamlanması gereken gerekli işlemleri aktardık. Fransa Vizesi online başvuru formu nasıl doldurulur? diye soranlara bu sorunun yanıtını da verdik. Ancak siz işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız ve bir an önce vizenizi almak isterseniz hemen Marina Vize Başvuru Merkezi ile irtibata geçebilirsiniz.

Türk Vatandaşları Fransa Vizesi Almak Zorunda Mı?

Türk vatandaşlarına Fransa’ya giderken; diğer ülkelere nazaran daha fazla kolaylık sağlanmaktadır. Çünkü; birçok ülkede sadece siyah pasaportlular için geçerli olan vize muafiyeti Fransa’da; siyah pasaportlu Türk vatandaşlarının yanı sıra gri ve yeşil pasaportlular için de geçerli olmaktadır. Hem de diğer ülkelerde sadece 3 aylık geçerli olan bu muafiyet işlemleri Fransa için 6 aya kadar çıkmaktadır. Yine her ülkede olduğu gibi bordo pasaportlu Türk vatandaşları ise; Fransa Vizesi çıkarmak zorundadırlar. Bu vizeyi çıkarmak için destek alabilecekleri yer ise; Marina Vize Başvuru Merkezi olmaktadır.

Fransa Vizesi Online Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Fransa Vizesi online başvuru formu nasıl doldurulur?sorusuna yanıt verdiğimiz bu kısımda sizlere en detaylı şekilde formun dolduruluşu hakkında bilgi vereceğiz. Böylece işlemleri aynen uygulamanız halinde başvurunuzun onay alması daha kolay hale gelecektir. İşte önemli adımlar şunlardır:

  • 5 Kasım 2018 tarihinde yürürlüğe giren bu uygulama neticesinde artık Fransa Vizesi başvurusu yapmak isteyenler başvuru formlarını internet üzerinden online olarak doldurmaktadırlar.
  • Fransa Vizesi online başvuru formu doldururken girilen bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Eğer bu bilgilerden eksik ya da yanlış olanlar varsa başvurular ret edilmektedir. Ret edilen başvurulara ise; geri para iadesi yapılmamaktadır.
  • Vize başvuru formunda sizlerden hem telefon, hem de e-posta adresi istenmektedir. Bu bilgilerin doğru ve güncel bir şekilde verilmesi gerekmektedir. Eğer size iki kanal aracılığıyla da ulaşamazlarsa vizeniz onay almaz.
  • Fransa Vizesi çıkarmak için sizlerden biyometrik fotoğraf talep edilmektedir. Bu fotoğrafların üzerinde herhangi bir PhotoShop uygulaması aracılığıyla oynama yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca fotoğrafta yüzünüzde herhangi bir leke bulunmaması önemle dikkat edilen noktalar arasındadır.

Fransa Vizesi Türleri ve Sağladığı İmkanlar Nelerdir?

Fransa Vizesi türleri 3 farklı şekilde talep edilebilmektedir. Bu 3 vize türüyle ilgili detaylı bilgilendirmeleri aşağıdan bulabilirsiniz. Eğer siz de bu vizelerden birini çıkarmak isterseniz çalacağınız kapının Marina Vize Başvuru Merkezi olması gerektiğini sizlere hatırlatmaktayız.

· Fransa Turist Vizesi

Fransa Turist Vizesi; Aşıklar ülkesi olarak bilinen Fransa’daki doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve havasını görmek için alınan bir vizedir. Vizenin geçerlilik süresi 3 ay ile sınırlı olmaktadır. 12 yaşından büyük Türk vatandaşları bu vizeyi çıkarabilmek için parmak izini okutmalıdır. Parmak izi okuması için konsolosluktan bir gün için randevu alınır ve parmak izi okutulur. Parmak izi okutması yaptırmayan Türk vatandaşları vizeyi ne yazık ki onaylatamazlar.

· Fransa Ticari Vize

Fransa Ticari Vize; Fransa’da işyeri kurmak, açık olan bir işyerine ortak olmak amacıyla başvurulan ve alınan bir vize türüdür. Bu vizeyi alabilmek için tıpkı turist vizesinde olduğu gibi parmak izi okutmanız önem taşımaktadır. Ayrıca diğer vize türlerinden farklı olarak ticari vize de bankanızdaki para tutarına bakılmaktadır. Eğer en az 5.000 TL bankanızda para varsa ve bunu doğrulatabilirseniz; vizeyi çıkarabilirsiniz. Aksi halde Fransa Ticari Vize başvurusu onaylanmayacaktır.

· Fransa Aile Ziyareti Vizesi

Fransa Aile Ziyareti Vizesi; Fransa’da ailesi ve akrabası bulunan kişilerin başvurarak alabileceği bir vize türüdür. Avrupa ülkeleri arasında en fazla bağımız olan Almanya’dan sonra, Fransa’da da akrabası bulunan Türk vatandaşı sayısı oldukça fazladır. Durum böyle olunca da Türkiye ile Fransa arasında aile ziyareti vizesi işleme konmuştur. Burada 3 ayrı şart gerekmektedir. Öncelikle vizenin adına da uygun olarak aile ve akrabalarınızdan en az birinin Fransa’da yaşadığını kanıtlamanız önemli bir maddedir. Bunun dışında Fransa’daki bu akrabalarınızdan sizin Fransa’ya gelmeniz için davetiye almanız gerekmektedir. Ne yazık ki davetiyeniz olmadan Fransa Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yapamıyorsunuz. Bir diğer nokta da; bu vizenin 90 günlük olmasıdır. Yani; ülkeye giriş yaptıktan sonra en fazla 3 aylık süreç içerisinde Fransa’da akrabalarınızın yanında kalabilirsiniz. Tüm bu imkanları kazanabilmek için Marina Vize Başvuru Merkezi sizlere yardımcı olacaktır.

Fransa Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Fransa Vizesi ücreti hakkında bilgi edinmek isteyen kişi sayısı fazla olunca bizler de bu konuya değinmek istedik. Fransa Vizesi başvurusu yaptıktan sonra ödemeniz gereken ücretin değişmesine sebep olan bazı etmenler vardır. Bunlar arasında; vize başvurusu yaptığınız  yıl, vize başvurusu yaptığınız vizenin türü en büyük etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer sizler de net bir ücret hakkında bilgi almak isterseniz Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Onlar sizlere ödemeniz gereken güncel tutarlar ve danışmanlık hizmet bedelleri hakkında bilgi vereceklerdir. Bir de eğer gidecek kişiler arasında 12 yaştan daha küçük Türk vatandaşları varsa; bu kişilerden daha az maliyet tutarı istenmektedir.

Fransa Vizesi Nereden Alınır?

Fransa Vizesi çıkarmak için başvurunuzu konsolosluklara ve büyükelçiliklere yapabiliyorsunuz. Ancak buralara yaptığınız başvuruların ret alması sonucunda ödediğiniz harç tutarı sizlere verilmemektedir. Bunun için Marina Vize Başvuru Merkezi’ne 0212 530 04 31ve 0541 963 17 14no’lu telefonlardan, [email protected] adresine mail atarak ya da https://www.marinavize.com adresli web sitesinden ulaşarak işinizi garantileyebilirsiniz.

Marina Vize Başvuru Merkezi (Yetkili Acenta)

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: [email protected]
Web: https://www.marinavize.com

Fransa Ankara Büyükelçiliği

Adres: Paris Caddesi No: 70, Kavaklıdere Cd. Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 455 45 45

Advertorial

Editör: Vitrin Haber