2018 TYT'de fen bilimleri testindeki ortalama doğru sayısı 20 soru üzerinden 2,828 de kalmıştır. Sistem değişikliğinden önce gerçekleştirilen son TEOG sınavında fen ve teknoloji testi yüzde 56,04, matematik testi 42,05 başarı ortalamasına sahiptir. Bu veriler eğitim temellerindeki problemleri gözler önüne sermektedir. Ülkemizdeki bu denli düşük fen bilimleri ortalaması elbette temelde var olan 5. sınıf fen ve 6. sınıf fen bilimi eksikliklerden kaynaklanmaktadır.

Oysa yaşamı öğrenme ve izlemenin sistemli yolu fen bilimlerinden geçmektedir. Deneysel kanıt ve bilimsel teorilere dayanan fen bilimleri teknolojinin gerektirdiği gelişim için oldukça önemlidir. Kullanılan alet, araç, makine ve dahi yapılar ancak sayısal olarak adlandırılan bölümlerden mezun olan başarılı öğrenciler tarafından yapılmakta ve inşa edilmektedir.

Elbette her öğrenci doktor, genetik uzmanı, mühendis veya mimar olmak zorunda değildir. Ancak öğrencilerin hayallerini süsleyen hedefler fen bilimleri bölümlerine ait ise Tonguç Akademi size her türlü desteği sağlamaktadır.

Fen Bilimleri ve Teknoloji Tonguç Akademi’de Öğrenilir

Tonguç Akademi bilgiyi merak uyandıran eğlenceli bir üslup ile öğretmeyi, gündelik yaşantıda kullanmaya yöneltmeyi ve tüm bunlar için öğrenciyi teşvik etmeyi ve cesaretlendirmeyi amaçlamaktır. Bu durumun gerektiği tüm nitelikleri edinerek dünya üzerinde her an değişen teknoloji ile eşzamanlı kendini sürekli yenilemektedir. Tamamı müfredata uygun 5. sınıf fen ve teknoloji konu anlatımı, 6. sınıf fen ve teknoloji konu anlatımı kitapları ve eğitim videoları ile ezberci eğitime zıt görüş beslediğini kanıtlamaktadır.

Ülkemizde MEB müfredatına sadık kalarak eğitim ve öğretimin okullardan sonra en büyük destekçisi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Öğrencilerin bakış açısını değiştirecek, 5. sınıf fen bilimleri ve 6. sınıf fen ve teknoloji konu anlatımı ile bilimi sevdirecek kitapların yanı sıra Youtube – Tonguç Akademi kanalı üzerinden paylaştığı video eğitimleri ücretsiz sunmaktadır.

Tonguç Akademi’nin Diğerlerinden Farkı Ne?

Temel seviyelerin aşılmasının ardından Tonguç Akademi ailesine katılmak son derece kolaydır. Konu anlatım eğitimi, ünite özetleri, konu testleri, dijital soruları, soru çözümleri ve deneme sınavlarını temin etmek oldukça ekonomiktir. Günümüz teknolojisine başarılı bir şekilde ayak uyduran Tonguç Akademi Akıllı Kart uygulaması ile öğrenciye fen bilimleri kavram bilgisi ve özelliklerini sunmaktadır. Sınıf anahtarı veya sınıf paketi ile 365 gün sınırsız erişim ve Youtube kanalında olmayan içerikleri izleme imkanı sunan Tonguç Akademi TATS (Tonguç Akademi Takip Sistemi) ile hızlı erişimi garanti etmektedir. Yanlış cevapları Hata Kutusuna taşıyabilen, her sorunun (kitapta yer alan veya dijital soru) çözümüne ulaşılabilen, çözülen soruları ve izlenen eğitimleri takip eden uygulama akıllı telefonlara yüklenmektedir. Siz de daha başarılı bir okul hayatı yaşamak istiyorsanız Tonguç Akademi ile ilk adımı atabilirsiniz.

ADVERTORİAL

Editör: Vitrin Haber