Bir çoğumuz hayvanları çok sevdiğimizi düşünürüz. Elimize geçen ilk fırsatta bir evcil hayvan sahipleniriz. Peki evcil bir hayvan sahiplenmeden önce kendimize şu soruları sorduk mu hiç? Ben neden hayvan sahiplenmek istiyorum. Sadece seviyor olmak sahiplenme için yeterli midir. Sahipleneceğim hayvanın ihtiyaçları, eğitimi, veteriner ve tedavi masrafı gibi hesaplamaları hiç düşündünüz mü. Gerçekten sahiplendiğiniz hayvanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek misiniz. Bu soruları kendinize sormadan ve net yanıtlar almadan kesinlikle evcil hayvan sahiplenmeyin. Çünkü bir hevesle sahiplenme yolunu tercih etmiş kişiler ilk zorlukta onlardan kurtulmak için ya sokağa terk ederler ya da hayvan bakım evlerine verirler.

Apartmanda Kedi Nasıl Beslenir ?

Sokaklarımız ve bakım evlerimiz bu şekilde bilinçsiz olarak sahiplenilmiş yavru kedi türleri, sokağa bırakılmış hayvanlarla doludur. Evlerde yetiştirilmiş olan hayvanlar sokağa bırakıldığında sokakta doğmuş ve büyümüş olan hayvanlara nazaran çok daha kötü duruma düşmektedirler. Çünkü evde yetişmiş bir hayvan çöpten yemek bulmayı, sığınacak, barınacak bir yer bulmayı, trafikten ve kendisine zarar verici şeylerden uzak durmayı bilmemektedir. Bu şekilde sokağa terk edilmiş bir çok hayvan ortama ayak uyduramadan ve hayatını daim ettirecek imkanları sağlayamadan ölmektedir.

Zevk İçin Kedi Sahiplenme

Çok sevdiğinizi düşünerek yavru kedi sahiplendirme imkanı sunan yerlerden bir kedi temin ettiniz. Ancak bunun büyük bir sorumluluk olduğu düşünülmeden sadece zevk için sahiplenme yapılmayacağını anlamak için çok da zaman geçmeyecektir. Evde kedi beslemek çok ama çok zevklidir. Onlarla gerçekten çok eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Eğer sahiplendiğiniz hayvanların bakımını gerçekten yapacaksanız, sorumluluklarınızı yerine getirecekseniz bu zevki yaşamalısınız.

Petsbook İle Hayvan Sahiplenin

Birlikte yaşayabileceğiniz bir yavru kedi sahiplenmek ve hayatı onlarla paylaşmaya karar verdiniz. Sahiplendiğiniz hayvanın her gün yemek, su, bakım, egzersiz, sevgi, eğlendirme gibi tüm ihtiyaçlarını gerçekten karşılayabileceğinize karar verdiyseniz öncelikle bu konularda hizmet veren ve tüm hayvan severleri bir arada buluşturan www.petsbook.com isimli sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hastalıkta da sağlıkta da, iyi günde de kötü günde de birlikte olmak istediğiniz dostlarınızı gelin birlikte seçelim.

Advertrorial

Editör: Vitrin Haber