Ev fiyatlarının yüksek tutarlarda olması sebebiyle hem özellikle kirada oturan kişilerin kira öder gibi ev sahibi olabilmeleri hem de konut satışlarını arttırıp konut piyasasını hareketlendirmek amacıyla taksitle ev alma seçeneği vardır. Tapılan ev satışlarının yüzde 80’i konut kredisi yada senetle ev satışı olmak üzere taksitle ev alımı olarak yapılmaktadır. Maddi birikimi olmayan kişiler ya da maddi birikimi olsa bile bu birikimini ev almakta kullanmak istemeyen kişiler taksitle ev almak seçeneğini kullanırlar.

Hem Taksitle Hem Peşinatsız Ev Nasıl Alınır?

Taksitle ev alma düşüncesi ile ev almak isteyenlerin ev finansmanı olarak ilk aklına gelen konut kredisi olsa da konut kredisi ile ev alabilmek için bir miktar maddi birikimin bulunması ve bunun peşinat olarak kullanılması gerekir. Bu durumda peşinatsız ev alabilmek için banka dışındaki finans kuruluşları ev finansman desteği sağlamaktadır. Hem peşinatsız hem taksitle ev alabilmeyi bir arada sunan finans kuruluşları birçok kişiyi ev sahibi yapmıştır. Taksitle ev almak isteyen kişileri bir araya getirerek bu kişilerden her ay belli tutarda taksit ödenmesi sağlanmasına dayanan sistemde her ay toplanan para ile grupta bulunan kişilerden biri ev sahibi olur. Ev sahibi olacak kişi noter huzurunda yapılan çekilişle belirlenir. Altın günü mantığı ile işleyen bu sistemde gruptaki kişilerin yarısı ev sahibi olduktan sonra, diğer yarısı da ev sahibi olur. Ev fiyatlarının yüksek olması sebebiyle peşin olarak ev almanın mümkün olmadığı günümüz ekonomik durumunda taksitle ev fırsatı birçok kişiyi ev sahibi yapmıştır.

Devlet Desteği ile Taksitle Ev Alma

Devlet kurumu olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) taksitle ev almak isteyen kişileri ev sahibi yapmaktadır. Büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde çok sayıda konut projesi yapan TOKİ bu konutları taksitle satmaktadır. Diğer konut projelerinden farklı olarak bu konutlar öncelikli olarak dar gelirli olan ve kirada oturan kişilere satılmaktadır. Bu konutların taksit ödemeleri özel sektörün yaptığı konut projelerinin ödemelerine göre ya da konut kredisi taksit ödemelerine göre daha düşük tutardadır. Böylece dar gelirli vatandaşlar da zorlanmadan taksitlerini ödeyip kendi evlerinde rahat yaşamaları amaçlanmıştır.

https://www.katilimevim.com.tr/pesinatsiz-ev-sahibi-olma-yontemleri-hizli-model/

https://www.katilimevim.com.tr/modeller/

https://www.katilimevim.com.tr

Advertorial

Editör: Vitrin Haber