İzmir’deki Foça, yeni ve eski olmak üzere ikiye ayrılıyor. Eski Foça, tam anlamıyla bir balıkçı kasabası da diyebiliriz. Eski Foça, her tarafı otelle çevrilmiş, her tarafı beton olan yerlerden değil. Sit alanı olmasından dolayı Eski Foça’da çok yapılaşmaya izin verilmiyor. Sınırlı sayıda yapılaşmaya ancak izin veriliyor. Eski Foça’da günbatımları bir ayrı güzel. Günbatımını izlerken, kendinizi gizemli ve büyülü bir atmosferde hissederseniz sakın korkmayın çünkü Eski Foça’da bunu hissetmeniz çok normal. Günbatımları sadece yazın değil her mevsim ayrı bir güzellikte. Eski Foça’da balıkçılar, martılar, güvercinler, foklar sizi bir hayal dünyasına götürebilir. Ayrıntılar için https://www.focaotel1887.com/foca/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz...

Eski Foça’ya nasıl ulaşılır?

Uçakla gelmeyi tercih ederseniz, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın çıkısında yer alan İzban Tren istasyonundan direkt Aliağa yönüne giden trenler de mevcut. Tren yolculuğu yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika sürer. Bu tren yolculuğundan sonra Hatundere istasyonunda inip, hemen karşısından kalkan 744 nolu Eshot otobüsüyle kolayca Eski Foça’ya ulaşabilirsiniz. Kendinize ait araçla gelmek isterseniz İzmir-Çanakkale yolunun 39 km’sine gelince sola doğru sapıp 26 km sonra Foça’ya ulaşabilirsiniz. Otobüsle gelecekseniz İzmir Otogar’ dan kalkan Eski Foça dolmuşlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Vodoo Beach

Eski Foça’nın en beğenilen plaj işletmelerinden biridir. Burada şezlong, plaj ve masalarda vakit geçirebilirsiniz. Denizi masmavi ve çok temiz. Arka fonda çalan huzur verici müziklerle isterseniz denize girebilirsiniz. Eğer kendi aracınızla gelmemişseniz Eski Foça’nın merkezinden kalkan Yeni Foça dolmuşları isterseniz sizi buranın kapısına kadar bırakacaktır.

Hanedan Beach

Buranın denizi mavi bayraklı bir plaja sahip ancak burada kumsal yok. Plajı ise taşlı ve çakıllı özellikte. Taşlı deniz seviyorsanız burası tam da size göre.

Mambo Beach

Burası diğer beachlere kıyasla aralarına en hareketlisi olabilir. Kendinizi eğlendirecek bir müzik seviyorsanız buradaki dj’lerin çaldığı hareketli müzikler sayesinde gün boyunca çok keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Denizi soracak olursanız bulunduğu koy sayesinde her daim temiz ve durgun halde. Eğer burada hafta sonu vakit geçirecekseniz, hafta sonları çevre illerden gelen insan akını nedeniyle sıkıntı yaşamamanız için buraya erken gelmek ve erken giriş yaptırmak sizin yararınıza olur. Kaynak: https://www.focaotel1887.com/foca-plajlari/

Advertorial

Editör: Vitrin Haber