Aksesuar, kombini tamamlayıcı parçalardır diyebiliriz. Aksesuar kavramı artık sadece kadınlara has bir kavram olmamakla beraber erkeklerin de aksesuar kullanım alanları günümüzde oldukça geniştir. Şıklığı yakalamak için kıyafeti tamamlayan parçalar kullanmak oldukça mühimdir. Yoksa kombinde bir boşluk oluşur.

Erkek Aksesuarları

Kadınlara kıyasen erkek aksesuarları daha dar bir yelpazeye sahip gibi görünse de erkeklerin de ufak dokunuşlar yardımı ile kendilerini karizmatik ve çekici göstermeleri elbette mümkündür. Bunun için seçilen aksesuarlarda çeşitlilik olmasının yanı sıra herkes kendi zevkine göre tercih yapabilir.

Erkek aksesuarları arasında bileklik, şapka, kravat iğnesi, kol düğmesi, yaka iğnesi, pantolon askısı, yüzük, fular, atkı, kemer gibi detaylar sayılabilir. Elbette bu aksesuarları seçerken kişinin tarzı ve kombin ile uyumuna da dikkat edilmelidir.

Erkek Aksesuarları Nerede Kullanılır?

Erkeklerin tarzını yansıtan unsurların en minimali fakat tamamlayıcı parçası olarak nitelendirilen erkek aksesuar çeşitlerinin her birinin kullanım mecrası farklıdır. Ele alacak olursak, bileklik, şapka, fular ve atkı gibi aksesuarlar tek başına da bir anlam ifade ederken yaka iğnesi, pantolon askısı, kol düğmesi ve erkek kemer gibi detaylar kıyafet ile bir bütün olarak kullanılan ve kıyafet olmadan tek başına bir anlam ifade etmeyen parçalardır.

Erkek Aksesuarlarını Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elbette her aksesuar her kombin ile kullanılmaz. Bunun yanı sıra her tarz aksesuar da her erkeğe yakışmaz. O yüzden seçim yaparken bu kriterlere göre tercihler yapılırsa arzulanan bütünlük ve şıklık yakalanmış olur. Aynı zamanda kullanım alanı oldukça önem arz etmektedir. Gündelik mi yoksa özel bir gün için mi ona göre seçim yapılmalıdır.

Erkek Aksesuar Seçimlerinde Örnekler

Bir diğer erkek aksesuar olan kol düğmeleri ise genellikle özel davetler veya geceler için yahut da resmî bir toplantı için tercih edilen aksesuarlardır. Kol düğmesi seçerken elbette gömlek rengi ve tarzı mühimdir. Aksesuar olarak kol düğmesini seçecek olan erkekler desenli gömlek giymemeye özen göstermelidir ki göz yormasın. Aynı zamanda açık renk gömlekler ile koyu renk kol düğmeleri, koyu renk gömlekler ile açık renk bilhassa gümüş tonlarda olan kol düğmeleri kombinlenirse daha şık bir görüntü oluşacaktır.
-
Kemer ise erkeklerin hem gündelik hayatta hem resmi davetlerde en sık kullandığı aksesuar arasında yer almaktadır. Kemer seçerken bilhassa ayakkabı rengine dikkat edilmeli ve kemerin yıpranmamış olması da önemlidir. Elbette klasik bir kombine düz ve pastel renkte kemerler tercih edilirken daha spor kıyafetler için desenli ve spor çizgiler olan kemerler tercih edilmelidir.

Bunların yanında yüzük, bileklik gibi aksesuarlar genelde kişinin tarzına göre belirlenir. Klasik bir tarzı varsa klasik, spor bir tarzı varsa spor takılar tercih edilir. Aynı zamanda yaka iğneleri de genellikle davet veya toplantılarda kullanılan klasik esintileri olan bir aksesuardır.

Erkek Aksesuar Fiyatları

Elbette tarzına ve işçiliğine göre aksesuarlarda çok kapsamlı fiyat aralıkları bulunmaktadır. Hem fiyat aralıklarına vakıf olmak hem de erkek aksesuar çeşitlerini incelemek için https://www.kravatkolik.com/erkek-aksesuar sitesini ziyaret edebilirisiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber