Hayat şartlarının zorluğunu gören devlet 1984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığını kurdu. Toki olarak adlandırılan sistemde her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bu sistemde avantajlarını kullanarak tüm hayatı boyunca bir defa ev sahibi olabilir. 

Özellikle alt gelir ve orta gelire sahip kişiler için hayata geçirilen sistemde küçük taksitler ile ev sahibi olmak mümkündür.  Üstelik engellilere konut sahibi olabilmeleri için %5 ek kontenjan ayırıyor. 

İlk dönemlerde her ne kadar kaynak yetersizliği ile zorluklar söz konusu olsa da şimdi sistem oturmuş şekilde işlemektedir. Toki günümüz şartlarında özellikle peşinat biriktiremeyen kişiler için büyük bir avantajdır. Üzerinize kayıtlı bir eve sahip değilseniz çok kolay şekilde Toki’ye başvurarak ev sahibi olabilirsiniz.

Engelliye Ev Müjdesi Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı

2019 yılında Tokinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı’da engellilere konut konusunda büyük bir sürpriz yaptı. Engelliye ev kampanyaları toki, cumhurbaşkanlığı ve özel sektörde hızla yayılıyor.  Ülkemizde engelli nüfus oranı 6.9 ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını gören yetkililer ek kontenjanlar ile engelliye ev kampanyaları sunuyor.

Engelsiz, sağlıklı, güvenli, çevre ve çocuk dostu konut alanları geliştirmeyi planlayan cumhurbaşkanlık yıllık programı merakla bekleniyor.

81 ilin sosyal analiz haritasını çıkaran Cumhurbaşkanlığı yıllık programında engellileri unutmadı. Yaşlı, öğrenci, dar gelirli ve engelli olarak nitelendirilen dezavantajlı kesim için 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılarak ihtiyaçlar tespit ediliyor ve engelliler bu sosyal analiz haritasında ilk sırada yer alacak gibi görünüyor.

Hepimizin ev sahibi olmak gibi bir hayali vardır. Bu hayali gerçekleştirmek adına Toki'nin indirimli konutları güzel bir imkân sağlamaktadır.  Devlet elinden güvenli bir sistemde ev sahibi olabilirsiniz. 

Engelli Kampanyasından Faydalanabilir Misiniz?

Toki yaptığı projelerde aşağıdaki gruplara tabi kişilere öncelik veriyor. %5 ek kontenjan ayrılan kişiler;

  • Engelliler,
  • Dul ve yetimler,
  • İstiklal Savaş Gazileri,
  • Kore Gazileri,
  • Kıbrıs Hizmet Gazileri,
  • Şehit Aileleri,
  • En az %40 özürlü vatandaşlar,

Konutun bulunduğu şehre göre yaklaşık 288 TL’den başlayan taksitler ile ev sahibi olabilecek engelli vatandaşlar başvurularını Halk Bankası şubelerine yapabiliyorlar. 

Advertorial

Editör: Vitrin Haber