Kış aylarının gelmesi ile birlikte tatlı tercihlerimizde değişiyor. Kış tatlılarında ağırlıklı olarak mevsime uygun meyveler kullanılan tatlılar tüketilmektedir. Muz, elma, havuç gibi meyveler içeren tatlılar bu mevsimin en çok tercih edilen tatlıları olarka öne çıkmaktadır. Özellikle karanlık kış akşamlarında televizyon izlerken, kitap okurken veya müzik dinlerken hafif tatlılar son derece lezzetli bir yol arkadaşı olabilir. Kış mevsiminde tercih edebileceğiniz birbirinden lezzetli 3 tatlıyı sizin için hazırladık. Bu tatlılar ihtiyaç duyacağınız ürünleri ise Türkiye’nin her yerinde bulunan Bim gibi zincir mağazalardan rahatlıkla temin edebilirsiniz. Hatta bu zincir mağaların yapmış oldukları kampyanları ve indirimleri takip ederek ihtiyacınız olan ürünleri çok avantajlı fiyatlara temin edebilirsiniz.

İrmik Tatlısı

İrmik tatlısı özellikle de sütlü irmik tatlısı kış mevsiminin hem hafif hem de en lezzetli tatlılarının başında gelmektedir. Özellikle kış akşamlarında çay ilee birlikte sıklıkla tüketilen irmik tatlısının lezzetini arttırmak için yapımı sırasında portakal veya limon kabuğu rendesi de eklenebilir. Ayrıca irmik tatlısının üzerine beğendiğiniz meyvelerden oluşan bir sos yapabilir ve lezzetine lezzet katabilirisniz.

Fırında Helva

Helva Türk mutfağnda çok özel yere sahip olan bir tatlıdır. Helva aynı zamanda kış tatlıları arasında da ilk sıralarda yer almaktadır. Helvanın birçok farklı çeşidi bulunmakla birlikte tahinli helvanın fırınlanması da son derece cezbedici bir alternatif olarak öne çıkmaktadır. Hele ki soğuk ve yağışlı kış gecelerinin mutlu edici tatlılarının başında gelen helva günümüzün en popüler tatlılarının başındadır. Fırında helvayı servis etmeden önce fındık, fıstık gibi kuruyemişler ile de ya da dondurma ile servis ederek sunumunuzu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Pekmezli Muhallebi

Alışıldık tatlıların dışında yer alan pekmezli muhallebi her ne kadar çok yaygın olmasa da deneyenlerin vazgeçemediği tatlıların başında geliyor. Bu muhteşem tatlıyı yapmak için ise süt, pekmez, nişasta ve şekeri birleştirmek yeterli. İçerdiği pekmez nedeniyle şeker oranı daha düşük pekmezli muhallebi sağlıklı bir tatlı alternatifi olarakta öne çıkıyor.

Ne Kadar Tükettiğinize Dikkat Edin

Tatlı her ne kadar çok lezzetli olsa da çoğunlukla başta şeker ve diğer kilo aldırıcı ürünler içermesi nedeniyle sağlığa zararlı olabilmektedir. Söz konusu bu sağlık sorunlarını yaşamamak için ise hem doğru miktarda tatlı tüketmek gerekiyor hem de kullanılan ürünlerin kalite olması gerekiyor. Tatlılarınızda kullandığınız un, şeker, nişasta, süt gibi ürünlerin doğal, organik ve kimyasal ürünler içermemesi dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar olarak öne çıkmaktadır. Bu tür ürünleri satın almaya dikkat etmeli ve alışveriş listelerinizi de buna göre hazırlamanız gerekmektedir. Zaman zaman bu tür doğal ürünlerin fiyatları bütçenizi zorlayacak seviyeye çıkabilmektedir. Bunun önüne geçmek için ise yine zincir marketler tarafından hazırlanan haftalık kataloglara göz atabilir ve indirim fırsatlarını kullanarak bütçenizin sarsılmasının da önüne geçebilirsiniz.

Advertorial


 

Editör: Vitrin Haber