Enerji kaynaklarının azalması ve enerji tüketiminin artması nedeniyle son yıllarda enerji tasarrufu önemli hale gelmiştir. İşletme giderlerinin önemli bir bölümü enerji harcamaları oluyor. İşletmeler enerji tasarrufu için çeşitli önlemler alıyor. Aynı şekilde mesken enerji harcamalarında da tasarruf ön plana çıkıyor. Ülkemizde enerji piyasasının özelleştirilmesiyle tüketicilere tedarikçi firmalar hizmet vermeye başladı. Enerji piyasasını EPDK yönetiyor ve denetliyor. EPDK her yıl limit belirliyor ve bu limitin üzerinde elektrik tüketen kişi ve kurumlar serbest tüketici oluyor. Serbest tüketiciler de kendileri için en avantajlı tedarikçi firmalardan elektrik tedarik edebiliyor. Enerji piyasasındaki yeni düzenlemeler nedeniyle kafası karışık olan tüketicilere ise olarak görev yapan profesyoneller yardımcı oluyor.

Elektrik piyasasının özelleşmesi ve tedarikçi firmaların piyasaya girmesiyle artık tüketiciler daha ucuz fiyatlarla daha kaliteli hizmet almaya başlamıştır. Tedarikçi firmalar indirimli fiyatlar sunmuyor, farklı avantajlar da sunuyor. Ancak tüketicilerin tüm tedarikçi firmaların sunduğu avantajları takip edebilmesi çok kolay olmuyor. AFA Enerji firmamız hizmeti vererek işletmelere en avantajlı çözümleri sunuyor. Danışmanlarımız işletmelerdeki elektrik kullanma alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını inceliyor, tedarikçi firmaların sunduğu fiyatları ve ek avantajları karşılaştırıyor ve işletme için en uygun firmanın seçimine yardımcı oluyor. Böylece işletmeler % 20 ye varan oranda elektrik tasarrufu yapma imkânı buluyor. 2018 yılı için elektrik faturaları aylık 79 TL üzerinde olan tüketiciler serbest tüketici olarak istedikleri tedarikçi firmadan elektrik alabilir.

Serbest tüketici istediğinde elektrik tedarikçisini değiştirebilir. Tedarikçi değişikliğinde aynı şebeke üzerinden hizmet alıyorsunuz. Ama artık faturalarınızı yeni tedarikçi firmanız düzenler ve tahsilatını yapar. işlemleri oldukça kolaydır. Serbest tüketici limitini aşıyorsanız, eski tedarikçi firmanın kestiği son fatura ve TC Kimlik numaranızla birlikte tespit ettiğiniz yeni tedarikçi firmaya başvuruyorsunuz. Yeni firmanızla sözleşme yapıyorsunuz ve başvurunuz onaylandıktan sonra yeni firmanızdan elektrik tedariğine başlıyorsunuz. Bu işlemler için herhangi bir ek ödeme yapmanız gerekmiyor. Alt yapıda bir değişiklik olmadığı için kesintisiz elektrik alıyorsunuz. Doğru tedarikçi firma seçmek, doğru sözleşme yapmak için AFA Enerjinin deneyimli elektrik danışmanlarından yardım alabilirsiniz.



ADVERTORİAL





 
Editör: Vitrin Haber