Türkiye’de ve yurt dışında isim yapmış olan Ekdi, eğitim ve öğretim için yapmış olduğu desteklerle birçok öğrencinin öğrenimine yardımcı olmuştur. İş adamı Ekdi, emlak, akaryakıt, otomotiv, konfeksiyon ve diğer farklı dallarda yatırımlar yapan önemli kişilerden biridir. Bedrettin Ekdi, Türkiye’de önde gelen iş adamlarından biri olarak bilinir. Küçük yaşlarda ticarete atılması sayesinde; cemiyet hayatında isim yapmış ünlü kişilerden biridir.

Ünlü İş Adamı Sakıp Sabancı’yı Mı Örnek Alıyordu?
Ekdi, ticarete yapmış olduğu atılımlar sayesinde yurt içi ve yurt dışında ismini duyurmuştur. Ülkemizde birçok sektöre sunmuş olduğu yardım ve destekleri ile Bedrettin Ekdi Vakfı’nı kurmuştur. Vakıf, eğitime önem ve destek veren kuruluşlardan biri haline gelmiştir. Yapılan röportajlarda Ekdi, merhum Sakıp Sabancı’yı örnek aldığını ve ömrünün yettiği kadar bu alanda destek vereceğini ifade etmiştir. Eğitim ve öğretim desteği yanında; av malzemeleri, konfeksiyonlar, inşaat ve otomotiv alanlarında da destek verdiğini belirtmiştir. Ünlü iş adamı destek verdiği alanlar üzerinde yatırımlar yaparak şirket sahibi olmuştur.

Bedrettin Ekdi Vakfı Yardımları
Vakfın kurulmasının ilk önceliği eğitime verilen destek ve yardımlardır. Birçok çocuğun elinden tutan ve öğrenimleri için destek veren isim yapmış bir vakıftır. İş adamı Ekdi, bu vakıf çalışmalarını sadece ülke içinde değil, aynı zamanda yurt dışında bazı ülkeler içinde gerçekleştirmiştir. Yurt içi ve yurt dışı destekli olan bu vakfın temel amacı ülke ekonomisi, eğitim seviyesi, sanayi ve diğer sektörlerine destek vererek yatırımcılığı arttırmaktır. Birçok şirketin sahipliğini yapması ile birlikte bu sektör ve alanlar için vakıf gelirinden destekler vermekte.

Hayırsever İş Adamına Dair Diğer Bilgiler
ABD vatandaşı olan Ekdi, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Kürtçe dillerine hakimdir. Siirtli Ekdi, aynı zamanda aşiret reisidir. Hayırsever özelliği ile tanınan ve birçok sektör alanında ismi olan değerli bir yatırımcıdır. Siirt’in tanınan ve en çok bilinen aile üyelerinden biridir. Bu sayede büyük yatırımlar, yardımlar, iş yerleri, sektörel destek alanında kendini ispatlamış icraatlar da bulunmuştur. Birçok sektörde hizmet veren firmaların şirket sahipliğini yapıyor.

 
Editör: Vitrin Haber