Bu yüzden ebeveynlerin bu tehlikelerle savaşmak için yeni teknolojik araçlara ihtiyacı var.

Araba Kullanırken Güvende Olsun

Yetişkinler gibi gençler de bir arabaya sahip olma, hiç değilse araba kullanma hayali kuruyor. Şüphesiz araba kullanmak herkes kadar onların da hayatını çok kolaylaştıracaktır. Ama gençlerin kaza geçirme risklerinin fazla olması ve yanlarında değilken nasıl araba kullandıklarını bilememek ebeveynler için işin keyfini bir hayli kaçırıyor.
Ehliyet almış olmaları, hatta bizzat direksiyon dersini sizin vermiş olmanız uyması gereken kuralların ne kadarına uyduğunu bilmenizi sağlamayacak. Bunun için çocuğunuzun kullandığı araca sürüş hakkında çeşitli bilgilerin edinilebileceği bir OBD (On-Board Diagnostics – Bütünleşik Diyagnostik) cihazı taktırmalısınız.
Bu tip bir cihaz sayesinde çocuğunuzun hız sınırlarına uyup uymadığını, ani fren yapmasına sebep olacak bir olay yaşayıp yaşamadığını ve bunlar gibi sürüş sırasındaki diğer olayları telefonunuzdan takip edebilirsiniz.

Düşünceleri Sosyal Medyayla Zehirlenmesin

İletişim günümüzde sosyal medya ile yeni açılımlara kavuştu. Bunların büyük çoğunluğu hayatımızı kolaylaştırırken zehirli fikirlerin, nefret söyleminin ve siber zorbalığın rahatça yayılmasını sağlaması sosyal medyanın tehlikeli yönünü oluşturuyor.
Çocuğunuz henüz ergenlik çağını aşmadıysa dışarıdan gelecek etkilere sandığından ve gösterdiğinden daha açık demektir. Ebeveynlerin dediklerine kulak asmayan bir çocuğun yabancıların dediklerini ne kadar kolay kabullendiğini görmek her zaman şok edici bir durum.
Böyle bir etkiye maruz kalan çocuğunun anında yardımına koşabileceğinden emin olmak isteyen ebeveynler casus telefon programı kullanmayı tercih ediyor. Çocukların akıllı telefonlarına bu program yüklendikten sonra sosyal medyada yaptıkları her şey izlenebiliyor.

Cinsel İçerikli Mesaj Trafiğine Girmesin

Çocuklar çok hızlı büyüyor. Ellerinde daha telefonu zor tuttukları dönem dün gibiyken ergenliğe ulaştıkları bu dönem sanki bir anda geliverdi.
Doğal olarak hiçbir ebeveyn çocuğunun cinsel içerikli mesajlar göndereceğini, uygunsuz fotoğraf ve video paylaşacağını düşünmek bile istemez. Biz de çocuğunuzun böyle bir durum içine girmeyecek bir genç olmasını yürekten dilesek de ne yazık ki gençler arasında revaçta olan bu tehlikenin tuzağına düşmeyeceğinin garantisi yok. Üstelik bu telafisi olmayan sorunlar doğurabileceği için risk alınabilecek bir konu değil.
Çocuğunuzun telefonunu izlemek bu konuda da onları korumayı kolaylaştıracaktır. Kimlerle nerelerden mesajlaştığını, ne yazdığını, neler paylaştığını görerek yanlış bir davranışta bulunma ihtimali ortaya çıktığı anda gereken önlemleri alabileceksiniz.

Saldırganlar Onları Sizden Uzaklaştıramasın

Ebeveynlerin korkulu rüyalarından biri her zaman çocuk tacizcileri olmuştur. Çocuğunuzun ergenlikte veya ergenlik öncesinde olması bu tehlikenin şiddetini hafifletmiyor. Günümüzdeyse ellerini akıllı telefonları üzerinden çocuklara uzatmaları işe farklı bir boyut kattı.
Akıllı telefonlar çocukların özerk bir bölge yaratmasına imkan tanıyor. Kötü niyetli kişilerse bu durumu çocuklarla ebeveynler arasındaki sınırı arttırmak ve çocukların karşılarında tek başına kalmasını sağlamak için bir fırsat olarak görüyor.
Çocukların akıllı telefon, internet kullanmasını engellemek kesinlikle bir çözüm değil. Onlar artık hayatın bir parçası, modern insan olmanın gerekliliklerinden biri. Üstelik çocuklar yasakları delme konusunda bir numara. Bunun yerine yapmanız gereken daha önce belirttiğimiz gibi çocuğunuzun akıllı telefonunu özel bir program sayesinde uzaktan takip etmek.
Her yaştan çocuğun onları koruma girişimlerinizi yanlış anlama ihtimalinin olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sizi kendisinden uzaklaştırmaya çalışırsa yılmayın. Şu anda olmasa bile ileride mutlaka yaptıklarınızın değerini anlayacaktır.

Bu bir 'Advertorial'dir.
Editör: Vitrin Haber