SAMSUN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığının "Fatih Projesi" kapsamında 2012 yılında başlayan ancak değişen ihtiyaçlar üzerine yeniden düzenlenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) programının tanıtımı yapıldı.

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden gelen eğitim bilişim ağı uzmanı Hasan Doğan tarafından ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik eğitimde, EBA programının 3 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük içerik portalı haline geldiği ifade edildi.

Fatih Projesi'nin sadece bir donanım projesi olmadığını vurgulayan Doğan, projede kullanılan bütün teknik donanımların hayatın her aşamasında herkesin kullanabileceği donanımlar olduğunu kaydetti.

Herkesin öğretmen, öğrenci tanıdığı bulunduğunu, onlar üzerinden bütün Türkiye'nin erişimine açılmış olacağını dile getiren Doğan, "Öğrencilerimiz 24 saat buraya girebiliyor. EBA sayesinde artık öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin velilere yük olacak yardımcı ders materyali, yardımcı ders kitabı aldırmalarına kesinlikle ihtiyaç kalmamıştır. Öğrenci, herhangi bir dersi anlamadıysa bir başka öğretmenden bir kez daha dinlemek istiyorsa en başarılı öğretmenler tarafından en profesyonel anlatımlarda video görüntü olarak yüklenmiştir. Dolayısıyla öğrencilerimizin herhangi bir yardımcı ders materyaline ihtiyaç duymaları halinde her şeyin çözümü EBA'da fazlasıyla var" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, EBA’nın okullarda kurulan akıllı tahta sistemlerinde ve tablet bilgisayarlarda kullanılacağını bildirdi. Vezirköprü’de akıllı tahtaların ilk olarak Anadolu liselerine, sonra meslek liselerine ve 13 ortaokula kurulduğunu ifade eden yetkililer, yakın zamanda ilçedeki tüm okullarda akıllı tahta sistemine geçileceğini kaydetti.
EBA programı, 4 oturum halinde bin 476 öğretmene tanıtıldı.

Kaynak: aa