Devletin, vatandaşlara sunduğu birçok farklı hizmet bulunuyor. Bu hizmetleri en hızlı ve kaliteli sunmak adına elektronik ortamda e devlet adında bir platform oluşturdu. Halkın, e devlet kapısı olarak adlandırdığı bütün hizmetlere e devlet sayesinde hızlı, güvenli ve etkin şekilde ulaşabiliyorsunuz.

E Devlet Hizmetleri Nelerdir?

Devlet, bünyesinde bulundurduğu bütün kurum ve kuruluşları elektronik ortamda e devlet çatısı altında toplandı. İnternetin bulunduğu her ortamda e devlet kapısı platformuna e devlet giriş yapabilirsiniz.
Devletin bünyesinde bulundurduğu bütün kamu kurum ve kuruluşları e devlet kapısı adına şu hizmetleri sunuyorlar;
- Bilgilendirme hizmetleri
- Entegre elektronik hizmetler
- Ödeme işlemleri
- Kurum ve kuruluşlara kısa yollar
- Kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı

E Devlete Giriş Nasıl Yapılıyor?

Vatandaşların e devlet hizmetlerinden yararlanabilmeleri için “kimlik doğrulama” işlemini yapmaları gerekiyor. Bunun için de geçerli bir TC kimlik numarası ve postanelerden alınan e devlet giriş şifresi olması gerekiyor.

Hangi amaçla işlem yapacaksanız, e devlet kapısı olan www.turkiye.gov.tr adresini tarayıcınıza yazıyorsunuz. Ana sayfada bulunan giriş bölümüne TC kimlik numarası ve e devlet giriş şifresini yazıyorsunuz.

E Devletten Nasıl Yararlanabilirsiniz?

TC kimlik numaranızı ve e devlet giriş şifrenizle e devlet kapısı girişi yaptıktan sonra ana sayfaya erişim sağlıyorsunuz. Hangi kurumla ilgili işleminiz varsa sayfanın üzerindeki arama çubuğuna e devlet hizmet seçeneğini yazabilirsiniz. Örneğin trafik cezası sorgulama veya ödeme işlemi yapacaksanız, Emniyet Müdürlüğü ve İnternet Vergi Dairesi e devlet hizmetini yazabilirsiniz.

Dava dosyanızı takip etmek, adınıza açılan bir dava olduğunu öğrenmek istiyorsanız Adalet Bakanlığı e devlet kapısı sayfasına yönlendiriliyorsunuz.

Adınıza kayıtlı, arsa veya gayrimenkul gibi hangi taşınmazların olduğunu öğrenmek istiyorsanız Tapu ve Kadastro yazmanız yeterlidir.

Herhangi bir kuruma gitmeden e devlet giriş yaparak SGK hizmet dökümü, adli sicil kaydı, ikametgâh belgesi gibi belgeleri de alabiliyorsunuz.

Entegre Elektronik Hizmeti

Özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yapacak olanlar e devlet giriş yaparak, otomatik olarak ilgili sayfaya yönlendiriliyorlar. Böylece sadece bir şifreyle bütün kurum ve kuruluşlara erişim sağlama avantajınız bulunuyor.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber