Faturalandırmada dijital döneme geçilmesiyle beraber e-arşiv faturanın kapsamı ve sunduğu avantajlar, vergi mükellefleri tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. Sıklıkla e-fatura ile karıştırılan e-arşiv faturalar, elektronik fatura kullanımına geçmemiş kişilere ve işletmelere gönderiliyor. e Arşiv fatura programı sayesinde kolaylıkla düzenlenen ve nüshaları dijital ortamda saklanan e-arşiv faturalar işletmelere hız, güvenlik ve maliyet açısından birçok fayda sağlıyor.

e-Arşiv Fatura programı ne işe yarar?

Düzenleyenin ve alıcının elektronik fatura sistemine kayıtlı olması gereken e-faturanın aksine e-arşiv fatura, alıcının elektronik fatura kullanımına geçmediği durumlarda kullanılıyor. Son kullanıcılara ve işletmelere yönelik oluşturulan e-arşiv faturalar alıcısına elektronik ortam vasıtasıyla ya da matbu olarak gönderilebiliyor. e-Arşiv fatura düzenlemek için vergi mükellefleri farklı yöntemler kullanmayı tercih edebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından onaylanan özel e-arşiv fatura programları, e-arşiv sistemine geçmek isteyen mükelleflerin kullanabileceğini en basit ve hızlı yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. e-Arşiv fatura programı ile işletmeler, milyonlarca müşteri için ayrı ayrı hazırlamak zorunda oldukları faturaları düzenleme, ulaştırma ve arşivleme konularında bulunmaz avantajlar elde ederek tüm süreci verimli bir şekilde yönetebiliyor.

e-Arşiv Fatura programı kullanmanın avantajları

e-Fatura kullanıcısı olmayan tüm müşterilere fatura göndermek üzere kullanılan e-arşiv fatura programının sağladığı faydalar şu şekilde sıralanıyor:

  • e-Arşiv fatura programı sayesinde elektronik ortamda hazırlanan faturalar kağıt ve mürekkep gibi kırtasiye masraflarını azaltıyor, aynı zamanda işletmelere çevre dostu bir çözüm sunuyor.
  • SMS ve e-posta vasıtasıyla faturaları müşterilere gönderebilme imkanı sağlayan e-arşiv fatura programı, postalama maliyetlerini ortadan kaldırıyor.
  • Matbu faturaların gönderimi sırasında yaşanabilecek gecikme ya da kaybolma gibi riskler e-arşiv fatura programı sayesinde tarihe karışıyor.
  • Arşivlenmesi zorunlu olan faturaların e-arşiv fatura programı ile elektronik ortamda saklanabilmesi işletmelerin hem alandan hem de maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyor.
  • e-Arşiv fatura programı üzerinden arşivlenen geçmiş dönem faturalara ulaşmak saniyeler içerisinde mümkün oluyor.
  • e-Arşiv fatura programı sayesinde faturalandırma süreci oldukça kısa süre içerisinde tamamlandığından muhasebe departmanının iş yükü hafifliyor ve böylelikle işletmeler daha verimli bir çalışma gerçekleştirebiliyor.
  • İşletmeler fatura içeriğine uygun şekilde eklenebilen reklam alanlarıyla ürün ve hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirme fırsatı yakalıyor.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber