Dudak Dolgusu Estetiği

 

            Dolgu estetiği, son zamanların sıklıkla uygulanan popüler estetik yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu yöntem, özellikle dudak bölgesinde gerçekleştirilen estetik operasyonlarda tercih nedeni olmaktadır. Dolgun ve daha çekici görünen dudaklar, her kadının isteğidir. Bu alanda geliştirilen ileri teknolojik uygulamalar sayesinde güzel dudaklara sahip olabilmek, daha kolay bir hale gelmiştir. Dermal dolgular ve dudak implantları ile dudaklar daha dolgun ve çekici hale getirilmekte ve genel olarak yüz görünümünde iyileşme sağlanmaktadır. Dudak dolgusu ile dudağın hacmi arttırılmakta ve dudak çizgisi daha belirgin bir hale getirilmektedir.

 

 Dudak Dolgusu Türleri Nelerdir?

 

            Dudak dolgunlaştırma amacıyla geliştirilen pek çok estetik yöntem bulunmaktadır. Günümüz uygulamalarına bakıldığında, dudak estetiğinde en fazla tercih edilen yöntem dudak dolgusu olmaktadır. Dudak estetiği yaptırmak isteyen kişiler, yapılacak uygulamanın hem kolay ve pratik olmasını istemekteler hem de kalıcı bir dudak dolgusu beklentisi içinde olmaktadırlar. Dudak dolguları, hem geçici hem olmak üzere iki biçimde gerçekleştirilmektedir.

 

 Geçici Dudak Dolgusu

 

            Ortalama olarak 12 ay boyunca kalıcılığı olan dolgu yöntemidir ve en sağlıklı dolgu tekniği olarak kabul edilmektedir. Geçici dudak dolguları, hyaluronik asit kullanılarak yapılan dolgulardır. Geçici dudak dolgusunun ardından, bir miktar şişlik olabilmektedir. Bu şişlik, bir gün sonra azalmaya başlamaktadır. İşlem sonrasında buz uygulamak önem arz etmektedir ve sadece aynı gün içinde yapılmalıdır.

 

 Kalıcı Dudak Dolgusu (Permalip Kalıcı Dolgu)

 

            Dudak bölgesinde istenen sonuç, dolgunluğun kalıcı olmasıdır. Ancak dudaklar için ömür boyu kalıcılık sağlayan sağlıklı bir dolgu maddesi maalesef yoktur. Dolayısıyla enjeksiyon tekniğiyle kalıcı dudak dolgusu gerçekleştirilememektedir. Yalnızca cerrahi operasyonla gerçekleştirilen yağ enjeksiyonları ile dermofat greft olarak ifade edilen yağ dokusu, dudakta kalıcı bir etki yaratabilmektedir.

 

            Kişinin kalıcı dudak dolgunlaştırma uygulaması talep etmesi durumunda, Permalip adı verilen kalıcı dudak silikonu uygulanmaktadır. Permalip, ömür boyu kalıcılık vaat eden ve bozulma, aşınma, patlamaya neden olmayan yumuşak, dudağa uyumlu ve FDA tarafından onaylı kalıcı bir dudak implantıdır. Bu uygulama, kalıcı bir dolgu işlemi niteliğinde değil, sadece kalıcı dudak dolgunlaştırma ve büyütme işlemi olarak tanımlanmaktadır.

 

            Dudak dolgusu İstanbul ve çevresi için sağlık merkezi arayışında olan kişiler, pek çok seçenek arasından tercihte bulunabilirler. Kişiler bu merkezler arasından, ve merkezin sunduğu hizmetlerin kalitesi gibi faktörleri değerlendirerek, diledikleri seçimi yapabilirler.

 

ADVERTORİAL
Editör: Vitrin Haber