Sosyal hayatta beyaz ve parlak bir gülümsemenin etkisi göz ardı edilemez. Peki bu etkinin boyutu nedir? Bu soruya en iyi cevap: dişleriniz ne kadar beyazsa, gülümseme olasılığınızın o kadar yüksek olduğudur. Tamamen psikolojik açıdan bakıldığında, insanlar en iyi varlıklarını ve özelliklerini göstermeyi severler. Bu anlamda günlük ağız bakımları yapılmış, periyodik diş taşı temizliği gerçekleştirilmiş hatta profesyonel diş beyazlatma seansı uygulanmış beyaz ve parlak dişlerin size bu konuda avantaj sağlayacağı apaçık bir gerçek. Bilimsel araştırmalar ve verilerde bu düşünceyi desteklemekte. Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir ankette daha beyaz dişleri olsa gülümsemelerini daha cömertçe sergileyeceklerini ifade edenlerin oranı %52. Bilinç altında gülümsememizin sosyal anlamda daha rahat kabul göreceğimiz anlamında olduğuna inanıyoruz. Yine anketteki bir başka soruda karşımızdaki kişi ile ilgili ilk intiba, kişiyi gördüğümüz ilk andaki ifadesi ile kazanılıyor. % 89 oranında verilen yanıtlarda beyaz ve düzgün dişlere sahip bir gülümsemenin olumlu izlenim bırakmadaki etkisinin büyük olduğu kanısında.
Diş beyazlığı hangi sosyal ilişkide avantaj sağlıyor?

Bir iş görüşmesinde veya sınıfın ilk gününde olduğu gibi, insanları kazanmanızı veya daha rahat olmanızı gerektiren bir durumda olduğunuzda beyaz bir gülümseme size avantaj sağlıyor.

Diş beyazlatma işlemine başvuranlar bu iç güdü ile mi hareket ediyor?
Diş beyazlatma, her zaman istediğiniz gülümsemeye sahip olmanın ilk adımlarını atmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle diş hekimini ziyaret etmenin, gülümseme ve dolayısıyla yaşamlarını olumlu yönde etkileyebileceğine inananlar çoğunlukta. Sigara bırakma, düğün/nişan gibi organizasyonlar, yeni işe başlama ya da önemli bir toplantı öncesi bu motivasyonu sağlama düşüncesi ile diş beyazlatma işlemi için başvuruyorlar.
Peki diş beyazlığının tek yolu diş beyazlatma işlemi mi?
Tabi ki hayır. Ancak diş beyazlatma fiyatları birçok farklı diş tedavisine göre çok daha ulaşılabilir konumda. Diş kaplama tedavileri de diş rengi problemlerine çözüm olabiliyor ancak daha zahmetli ve ekonomik olarak daha yüksek bedeller ile gerçekleştirilebiliyor. Diş rengi ile ilgili beklentisi olan hastalara öncelikle ağız ve diş bakımlarına yeterince özen göstermeleri tavsiyesini veriyoruz. Mümkünse renklendirici etmenlerden uzak kalmalarını ve eğer bundan sonra diş rengi ile problemleri devam ediyorsa diş beyazlatma işlemi için başvurmalarını öneriyoruz.
Diş beyazlatma işlemi pahalı mıdır?
Diş renginizi bozan alışkanlıklarınız (Sigara, kahve, nargile v.s.)  için harcadığınız bütçenin çok çok altında bir ekonomik boyuta sahip olduğunu söyleyebiliriz. Diş beyazlatma fiyatı klinikten kliniğe farklılık göstermekle birlikte gelişen teknolojik olanaklar ve artan talep ile herkesin ulaşabileceği bir seviyeye gelmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza başvurunuz.

Advertrorial



Editör: Vitrin Haber