Başlıktan da anlaşılacağı üzere sizlere Death Note izlemeniz ve Pokemon izlemeniz için tanıtıcı bir makale hazırladım. Bu makale sayesinde umuyorum ki bu iki birbirinden güzel animeyi izlemeye başlayacaksınız. Öncelikle Death Note animesinden bahsetmek istiyorum. Death Note türkçe ismi ile Ölüm Defteri anlamına geliyor. Her şey bir gün Ryuk isimli bir Shinigami’nin (Ölüm Meleği) kendisinde iki tane olan ölüm defterinden birisini dünyaya bırakmasıyla başladı.

Ölüm Defteri’ni kahramanımız Light Yagami bulur. Kendisi henüz lise öğrencisi olan genç bir erkek çocuğudur. Light çok zeki ve başarılı bir öğrencidir ve bunun yanı sıra hayat felsefesi olarak sıkı bir adalet anlayışına sahip birisidir. Ölüm Defteri’ni bulan Light başlangıçta bunun bir şaka olduğunu düşünür fakat yine de defteri çantasına atar ve çekinerekte olsa televizyonda gördüğü bir suçlunun üzerinde kullanır. Defteri kullandıktan 40 saniye sonra adamın televizyondan suçlunun kalp krizinden öldüğü açıklanır.

Bunun üzerine Light defterin gerçek olduğunu anlar. Sonrasında bu defteri dünya üzerinde adaletle yönetilen bir dünya kurmak için kullanmaya karar verir ve kendi kuracağı bu yeni dünyanın tanrısı da kendisi olacaktır. Planını gerçekleştirmeye başlayan Light televizyonda ve gazetelerde gördüğü tüm suçluları öldürmeye başlar ve bunun üzerine insanlar birisinin bu ölümleri gerçekleştiğine inanmaya başlar. Bunun üzerine halk ikiye bölünür. Halkın bir kısmı suçluların ölmesinden memnundur bir kısmı ise bunun katliam olduğunu savunur.

Bunun katliam olduğunu söyleyen gurup cinayetleri işleyen kişiye Kira (Katil) adını takar. Bir süre sonra interpol televizyonda bir bildiri yapar ve kendisini L olarak tanıtan bir dedektif, Kira’ya işlediği cinayetlerden ötürü idam edileceğini beyan eder. Artık durum ölüm kalım savaşına dönmüştür. Ya Light bu tehtidi yok edecektir yada L isimli dedektif Light’ı yakalayıp idam ettirecektir. Bakalım kazanan taraf kim olacak? Şimdi de kısaca Pokemon izlemeniz için biraz Pokemon isimli animeden bahsedeyim.

Aslında Pokemon bir oyun olarak hazırlanmıştır. Bu oyun çok tutunca sonradan animeye çevirilmiştir. Böyle müthiş bir anime haliyle çok tutulmuştur. Animenin konusuna gelecek olursak. Palet Kasabası’ndan en iyi Pokemon Ustası olma hayali ile yollara düşen 10 yaşındaki Ash Ketchum isimli çocuğun maceraları anlatılmaktadır. Kahramanımız Ash en iyi arkadaşı ve ilk Pokemonu olan Pikachu ile Pokemon Ustası olma mücadelerini anlatır. Türkanime severlerin mutlaka izlemeleri gereken baş yapıt animelerdir.

Bu bir advertorıal'dir

Editör: Vitrin Haber