İlgili binada deprem sebebiyle meydana gelecek zararları karşılamaya yönelik olan dask için poliçede yer alan teminatlar dikkate alınır. Tüm zararlar nakit olarak karşılanır ve poliçe yaptırmadan önce teminat dışı kalan durumlar hakkında bilgi sahibi olmanızda yarar vardır. Böylece ihtiyaç halinde dask sigortası sizin için daha faydalı olacaktır. Azami limit teminatı ve en uygun fiyatlarla sigortanızı yaptırabilmek için e-sigortam üzerinden teklif alabilirsiniz. Burada önemli olan nokta online teklif alırken tüm bilgileri eksiksiz olarak girmenizdir. Yaptıracağınız sigorta sayesinde hayatınız depremden önceki temel standartlara sahip şekilde devam edebilecektir.

Dask Kapsam Dışı Kalan Haller

Zorunlu deprem sigortası dışında kalan haller binanın yapısı ve kullanım şekli ile ilgilidir. Buna göre mühendislik hizmeti görmemiş ve projesi bulunmayan binalar, tamamı sınai ya da ticari amaçlı olarak kullanılan binalar, projeye ya da mevzuata aykırı şekilde yapılan binalar, bakımsız ve metruk binalar, mesken olarak kullanmaya uygun olmayan binalar bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Dask Zorunlu mu?

Kullanıcıların sıklıkla merak ettiği dask zorunlu mu sorusunun yanıtı ise “evettir”. Konut kredisi kullanımlarında da dask poliçesi istenmekte olup bu uygulama binaya ait elektrik, su, doğalgaz gibi işlemlerin başlatılmasını sağlar. Dask olmadan bu tarz işlemlerin yapılması ve mülk ile ilgili alım satım gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu nedenle dask yaptırma süreci ihmal edilmemelidir.

Dask Nasıl Yapılır?

Dask yenileme ya da ilk defa yaptırmak için online teklif alabilir, en uygun teklifi seçerek sigortanızı başlatabilirsiniz. e-sigortam bu amaçla size çok sayıda firmanın tüm seçeneklerini bir arada sunar. Bunun için dask sigortası teklif sayfasındaki sigortalı bilgileri, dask adres bilgileri ve detaylar olmak üzere üç sekmeyş eksiksiz olarak tamamlamalısınız. Sigorta başvurunuz alındığında en kısa süre içerisinde geri dönüş yapılacaktır.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber