İzmir’in gözde tatil yerlerinin başında gelen Çeşme pek çok güzelliği bir arada deneyimlemenizi sağlıyor. Çeşme’yi özel ve anlamlı kılan değerler arasında üç tarafının denizlerle çevirili olması ilk sırada yer alıyor. Eşsiz deniz manzarası ile sıcak havayı bir araya getiren Çeşme’yi yaz aylarında ziyaret ederek sınırsız eğlencenin kapılarını aralayabilirsiniz.

Çeşme her yaz binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de görenleri kendine hayran bırakıyor. Gezi ve tatil açısından geniş seçenekler sunan Çeşme’de birden yapabileceğiniz birden farklı aktivite mevcut. Çeşme’deki gezi sürenize bağlı olarak uzun soluklu bir tura çıkabilir ve bölgeyi karış karış gezebilirsiniz.

Çeşme’yi detaylı bir şekilde gezmek ve pek çok yeri arşınlamak için bölgeye birkaç gün ayırmanız gerekebilir. Özellikle Çeşme ve çevresinde yer alan tarihi ve doğal güzelliklere ulaşmak için kara ya da deniz yolu ile belli bir mesafeyi aşmanız lazım. Çeşme gezisine çıkmadan önce rotanızı belirleyerek zamanı etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Çeşme’de Gidilebilecek Plajlar

Üç tarafı denizle çevrili olan Çeşme, ziyaretçilerine geniş sahil ve plaj seçenekleri sunuyor. Bölgeye yolunuz düştüğünde marina ve plajlara uğramak isteyebilirsiniz. Temiz ve berrak suyu ile dikkatleri üzerine çeken Çeşme’de görebileceğiniz çok sayıda plaj bulunuyor. Sıcak ve mineralli bir denizde yüzmek istiyorsanız, Ilıca Plajı tam size göre. Yeraltı kaynak sularına yakın olan Ilıca Plajı’na sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde girdiğinizde dahi sıcak suyun etkisini hissedebilirsiniz.

Yaz aylarına serinlik katan ve popüler bir plaj arıyorsanız Paşa Plajı’nı tercih edebilir ve dilerseniz bölgedeki konaklama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Çeşme’de gidebileceğiniz küçük ve büyük tüm plaj seçeneklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Altınkum Plajı

Pırlanta Plajı

Tekke Plajı

Kocakarı Plajı

Çark Plajı

Sığacık Plajı

Çeşme’de Görülecek Doğal Güzellikler

Çeşme’de merkezin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşarak doğayı dinleyeceğiniz alanlara yönelmek isteyebilirsiniz. Bölgede yer alan doğal oluşumlar ve tabiat güzellikleri sayesinde kendinize huzur dolu bir rota oluşturabilirsiniz. Çeşme’de ziyaret edebileceğiniz doğal yerlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

Tanay Tabiat Parkı

Çiftlikköy

Kleopatra Koyu

Dalyanköy Sazlık Koyu

Şifne Büyük Liman

Eşek Adası (Karada Adası)

Aya Yorgi Koyu

Çeşme’de Ziyaret Edilebilecek Tarihi Yapılar

Denizi ve renkli ortamı ile göz kamaştıran Çeşme birden farklı güzelliği bir arada deneyimlemenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra, Çeşme’de ziyaret edebileceğiniz birden fazla tarihi yapı ve kalıntı mevcut. Eşsiz manzaralara ve köklü tarihe sahip olan bu yapılar için bir gününüzü ayırabilirsiniz.

Erythrai Antik Kent Kalıntıları

Çeşme Kalesi

Alaçatı Yel Değirmenleri

Kervansaray

Alaçatı Taş Evleri

Aya Haralambos Kilisesi

Çeşme Arkeoloji Müzesi

Alaçatı Memiş Ağa Camisi

Çeşme Rehberi ile geziye başlamadan önce rotanızı belirleyerek verimli bir tatil geçirebilirsiniz. Çeşme gündem, güncel Çeşme haberleri, Çeşme son dakika haberleri ve Çeşme’ye dair merak ettiğiniz her şeyi Çeşme Haber farkı ile takip edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber