Kilolu tesettürlü kadınların doğru parçalar ile hem şık hem de zarif görünmeleri bir kaç küçük tüyo ile mümkün hale gelmiştir.

Öncelikle düz kesimler yerine daha salaş modellerin tercih edilmesi en doğrusu olacaktır. Düz kesim modeller vücuttaki en geniş olan bölgeye göre alındığından diğer bölgeleri de daha kilolu göstermektedir. Tek parça ve salaş elbiseler, uzun tunikler ile kombinlenmiş pantolonlar büyük beden tesettüründe ki temel parçalar olarak gösterilebilir.

Büyük Beden Tesettür Abiye Seçimi

Vücutta diğer bölgelere göre kilolu olan kısım kalça ise düz ve koyu renk kumaşlar aslından daha zayıf gösterecektir.  Büyük beden tesettür koyu renkli, desensiz ve salaş kesime sahip ürünler cankurtaran parçalardır. Fakat dantel, gipür gibi detaylar tercih edenlerinde üst bölgede kullanmaya dikkat etmesi gerekiyor. Diğer bir nokta ise karışık, göz yoran desenlere sahip kıyafetler. Tabi ki bunların aşırısından uzak durulması gerekmektedir. Ancak renk tonlarında keskin geçişlerin olmadığı desenli kıyafetler tercih edilebilir. Bu tarz tesettür abiyeleri kombinlerken eşarp veya şal, diğer parçalarda aynı rengin tonlarını kullanmak oldukça tercih edilen bir kombin seçimidir. Renk seçimlerinde ise koyu renkler tercih edilmeli. Koyu yalnızca siyah demek değil elbette her rengin koyu tonu mevcuttur. Bordo, lacivert, Zümrüt yeşili gibi...

NE TARZ MODELLER TERCİH EDİLMELİ?

Büyük beden tesettür abiye de bol ve salaş elbiseler oldukça şık bir seçimdir. Beliniz ince ise bu elbiseyi bir kemer ile farklı bir tarza dönüştürmek mümkün. Üst bölgesi geniş olanlar için ise salaş gömlekler tarzı geniş elbiseler çok şık bir seçim olacaktır. Desenli abiyeler yerine dikine çizgili abiyeleri tercih etmek harika sonuçlar oluşturur. İnce ve boyuna uzanan çizgiler uzun ve ince bir görünüm sağlamaya yardımcı olacaktır.

KUMAŞ SEÇİMİ

Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise kumaş tercihidir. Büyük beden tesettür abiyelerde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çok kalın kumaşlardan uzak durulması gerekir. Bu daha da kilolu gösterecektir. İnce şifon tarzı kumaşlar daha ince ve şık bir görüntü oluşturur. Yün gibi kalın kumaşlar istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Düz ve karmaşık olmayan kumaşlar kullanmakta önemlidir. Fakat desenli kumaş kullanmayı seven kadınlar bunu yalnızca üst parçalarda tercih ettiklerinde şık bir sonuç ortaya çıkacaktır. Saten ve şifon kumaşların kiloyu gizleyici bir özelliğe vardır. Bu sebeple dökümlü saten ya da şifon tesettür abiye  modelleri çok zarif olacaktır.

ŞAL SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Şal seçimi de kilo kusurlarını kapatmaya yardımcı olabilir. Tesettürlü kadınların en önemli aksesuarı olan şal ve eşarplar düz renk tercih edilip arka tarafa doğru uzatıldığında alt beden ile üst beden arasındaki varsa orantısızlığı kapatıcı bir rol oynar. Desenli şal veya eşarp ise sade kıyafetlerle kombinlendiğinde güzel bir tercih olacaktır. Kiloları üst bedende toplanmış olan kadınlar kalın ve büyük taşlı kolyeler kullanmak yerine ince zincir takılar tercih etmelidir. Fakat kilosu alt bedende toplanmış olan kadınlar büyük ve taşlı model kolyeler ile dikkati kolyeye toplayabilir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber